Koronaviruspandemia: Pelastusarmeijan ”uusimmat” maat liittyvät pandemian vastaiseen taisteluun

image description

Pelastusarmeijan työ Burkina Fasossa ja Gabonissa alkoi virallisesti kaksi vuotta sitten, ja Thaimaassa Pelastusarmeijan työtä ei ole vielä virallisesti tunnustettu. Kuitenkin myös näissä maissa Pelastusarmeija taistelee koronapandemiaa vastaan. Kaikissa maissa, joissa Pelastusarmeija toimii, koronakriisiä hoidetaan kulttuurisesti sopivilla ja paikallisen yhteisön tarpeisiin vastaavilla tavoilla ja yhteistyössä paikallisten viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

Afrikka

Burkina Fasossa on kuljetettu hygieniatarvikkeita pääkaupungista Pelastusarmeijan osastoon 300 km päähän, missä ne on jaettu haavoittuvaisimmille ihmisille. Kongon tasavallassa Pelastusarmeija on jakanut hätäapuna ruokaa kuudessa Brazzavillen lähiössä. Koronaepidemia on johtanut laajaan työttömyyteen, ja nälkiintymisen uhka on monelle todellinen. Myös hygieniatarvikkeita on jaettu. Gabonissa Pelastusarmeija auttaa Maailman terveysjärjestöä estämään viruksen leviämistä. Malawissa Pelastusarmeija levittää terveystietoa radiossa yhteistyössä maan terveysministeriön kanssa. Myös saippuaa ja ruokapaketteja jaetaan. Ugandan Babu Patelissa on annettu 1 000 perheelle ruoka-apua, mm. maissijauhoja, papuja ja ruokaöljyä. Saippuaa ja tietoa hygieniasta on jaettu maan pahimpaan tartunta-alueeseen kuuluvassa kylässä.

Amerikka ja Karibia

Brasilian São Paulossa on paljon kodittomia, joista osa on jäänyt kokonaan yhteiskunnallisen avun ulkopuolelle. Pelastusarmeija auttaa heitä tarjoamalla päivittäin 75 ihmiselle lämpimän ruuan ja välipaloja. Pelastusarmeija jakaa kaupungin kodittomille myös hygieniapakkauksia. Haitissa Pelastusarmeija tukee tartuntojen estämistä terveysklinikallaan Couyotissa. Yhdysvalloissa San Franciscossa Pelastusarmeija on saanut koottua joukkoihinsa paljon auttajia, jotka jakavat ruokaa sadoille asunnottomille. Myös New Yorkin alueella vapaaehtoisten määrä on kasvanut huomattavasti. Ruokaa jaetaan ympäri New Yorkia, ja myös etäkoulussa oleville lapsille jaetaan aamiaista ja lounasta.

Eurooppa

Färsaarilla Pelastusarmeijan asuntolasta Tórshavnissa on tullut keskeinen ruokajakelupiste. Islannin Reykjavikissa Pelastusarmeija on jakanut ruokakasseja ja ruokalahjakortteja kauppoihin, ja henkistä ja hengellistä tukea tarjotaan puhelimitse. Slovakian Pezinokissa ja Plavecký Štvrtokissa Pelastusarmeija auttaa ihmisiä, joista suuri osa on romaneja. Kasvosuojia on ommeltu ja ruoka-apua viety ovelta ovelle. Espanjassa Pelastusarmeijan Madridin osasto antaa ruoka-apua hädänalaisille, ja toimittaa ruokaa sekä vanhuksille että sairastuneille. Hengellistä tukea tarjotaan sitä kaipaaville.

Etelä-Aasia

Pohjois-Intian Chandigarhissa Pelastusarmeija on aloittamassa laajaa ruoka-apuohjelmaa yhteistyössä paikallisen hallinnon ja muiden järjestöjen kanssa. Sri Lankassa Pelastusarmeija jakaa viranomaisten osoittamille 1 600 perheelle saippuaa, pyykinpesuainetta ja käsienpesutarvikkeita.

Etelä-Tyynimeri ja Itä-Aasia

Malesian Kuala Lumpurissa Pelastusarmeija on saanut erityisluvan kulkea katusulkujen läpi, jotta se voi jakaa eri puolilla asuville perheille ruokapaketteja. Tähän mennessä noin 500 ruokapakettia ja 2 200 ateriaa on jaettu. Myanmarissa Pelastusarmeija keskittyy terveydenhuoltoon avustamalla hoitomaksuissa ja jakamalla sairastuneille huopia ja ruokaa. Myös ruoka-apua annetaan. Singaporessa jaetaan siirtotyöläisille suoja- ja hygieniatarvikkeita. Thaimaassa Pelastusarmeijaa ei ole tunnustettu virallisesti, mutta Chiang Main kaupungissa olevat armeijalaiset osallistuvat aktiivisesti kriisityöhön jakamalla ruoka-apua sairastuneille ja tukemalla pelastushenkilökuntaa.

Kansainvälisen päämajan viestintä