Lahja joka synnyttää muistoja

image description
Perintö tai testamentti jonka jätämme jälkeemme, voi tarkoittaa monta eri asiaa. Se voi olla jokin syvällinen ymmärrys tai kokemus. Muisto paikasta tai tuoksu, perinne tai yhteinen historia. Ajattelemme usein, että perintö on tavaroita, sijoituksia, rahaa, kiinteistöjä tai yrityksiä, mutta se on jotakin paljon enemmän. 

On kulunut jo monta vuotta siitä, kun äitini kuoli. Viimeisinä vuosinaan hän antoi pois suurimman osan tavaroistaan, jakoi niitä meille lapsille ja lapsenlapsille ja muille, joilla voisi olla niille käyttöä. Hän sanoi tekevänsä niin saadakseen nähdä miten tulimme iloisiksi ja miten meille edelleen oli hyötyä tavaroista, jotka hän oli kerran hankkinut. Hän lahjoitti rahaa eri kohteisiin ja sanoi, että se teki hänet onnelliseksi. Minulla on lipaston laatikossa äidin huivi, laskostettuna kauniissa rasiassaan. Se tuoksuu äidille. Rahallista arvoa sillä ei ole, mutta minulle se on hyvin kallisarvoinen, sillä se saa minut muistamaan niin paljon hauskaa, kaunista ja hyvää. 

Ne lahjoitukset, joita Pelastusarmeija saa erilaisten keräysten avulla tai testamenttien kautta, ovat mukana luomassa juuri tällaisia muistoja. Työmme kautta rahalla saadaan aikaan jotain paljon enemmän kuin sen pelkkä rahallinen arvo on. Testamenttilahjoitukset mahdollistavat sen, että lapset pääsevät leireille tai kesäkodille. Ne luovat perustan sille, että ihmisiä voidaan kuntouttaa, antaa apua kriisitilanteissa tai avustaa kodin ja tulevaisuuden rakentamisessa. Testamenttilahjoitus voidaan muuttaa ruokakasseiksi opiskelijoille tai avustukseksi, jolla tasapainotetaan työttömien ja pitkäaikaissairaiden kotitalousmenoja.

Toivon että olet saanut nähdä ilon, jonka antamasi lahja voi saada aikaan. Saanut kuulla leikkivien lasten naurun tai avustuksen saajan helpotuksen huokauksen, kun hän tietää, että tällä viikolla ei tarvitse olla nälkäinen tai että pääsee nukkumaan ihan oikeaan sänkyyn. Toivon että olet saanut olla näkemässä, miten toivo syttyy silmiin, kun ihminen on saanut takaisin elämän arvokkuuden.  Sellaisia muistoja meidän lahjamme, sinun ja minun, voi synnyttää.

Eva Kleman
eversti


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä