Majuri Cedric Hills koordinoi Pelastusarmeijan pakolaistyötä Euroopassa

image description

On kiehtovaa ja inspiroivaa nähdä Pelastusarmeijan työtä Saksassa.

Aloitimme aamukuudelta tarjoilemalla teetä ja kahvia 350 rekisteröintijonossa odottavalle turvapaikanhakijalle Berliinissä. Ihmiset olivat märkiä ja kylmissään, sillä he olivat nukkuneet puistoissa ja väliaikaissuojissa. Rekisteröintiprosessi saattaa kestää jopa 50 päivää, mutta ihmiset olivat tästä huolimatta erittäin kärsivällisiä, ystävällisiä ja kiitollisia. 

Dresdenissä kävimme Pelastusarmeijan ylläpitämässä hätämajoituskeskuksessa. Syyrialaiset pakolaiset kutsuivat meidät "kotiinsa" ja tarjosivat meille kahvia! He kertoivat, että keskuksen varakapteenit Gert ja Rosie ovat ainutlaatuisia ihmisiä ja että tuntui hienolta, kuinka heidät kohdattiin hymyillen, arvostaen ja rakkaudella. Tästä syystä syyrialaiset olivat jopa kehottaneet muita pakolaisia hakemaan siirtoa Pelastusarmeijan keskuksiin.

Oli liikuttavaa kuulla pitkästä matkasta, jonka ihmiset olivat tehneet päästäkseen lopulta Saksaan. Kaikkein liikuttavinta oli nähdä kuva Syyriassa syntyneestä päivän vanhasta lapsesta, jonka isä epätoivoisesti haluaisi nyt saada turvaan. 

Sydäntä särkeviä tarinoita, mutta samalla inspiroivaa työtä Jumalan nimessä.

Majuri Cedric Hills, Saksa

Voit tehdä lahjoituksen pakolaiskeräykseemme osoitteessa www.pelastusarmeija.fi/katastrofi