Minä ja minun perheeni palvelemme Herraa - Joosua 24:15

image description
Miten ihanaa on elää onnellista perhe-elämää! On tietysti totta, että eri syistä tämä ihmeellinen seikkailu ei ole kaikille mahdollista.

Minä olen kristitty äiti ja olen iloinen, että voin omassa perheessäni elää uskossa Jeesukseen Kristukseen. Kristittynä uskon perheen tärkeyteen ja koen, että perhe on yhteiskunnan tukipilari. Uskon, että perheillä on päävastuu lasten koulutuksesta ja kasvatuksesta. Mielestäni vahva yhteiskunta on riippuvainen vahvoista perheistä, ja vahvat perheet ovat riippuvaisia vahvoista avioliitoista. 

Kun mieheni ja minä menimme naimisiin, olimme varmoja, että Jumala oli tuonut meidät yhteen, jotta voisimme perustaa perheen. Hääpäivänämme vannoimme valan, jossa lupasimme tukea toisiamme miehenä ja vaimona, hyvinä ja huonoina aikoina, myötä- ja vastoinkäymisissä, rakastaen ja kunnioittaen, kunnes kuolema meidät erottaa, Jumalan pyhän lain mukaisesti. Meille avioliitto on perheen perusta! Kun aloitimme yhteisen elämän, halusimme, että perheemme kunnioittaa Jumalaa niin kuin Raamatussa sanotaan: ”Minä ja minun perheeni palvelemme Herraa.” (Joos. 24:15).

Kansainvälisen Pelastusarmeijan ensimmäisen naisten ryhmän symboli on talo avoimen Raamatun päällä, ja minulle sillä on vieläkin syvempi merkitys: minun kotini, avioliittoni, perheeni on rakennettu vakaan pohjan, Raamatun päälle. Raamatussa kerrotaan, miten Jumala on ollut mukana ihmisten elämän eri käänteissä. Hänen tarkoituksenaan on aina ollut ohjata ihmisiä kohti sovintoa, hyvitystä ja rakkautta. Raamattu on ihmeellinen uudistuksen lähde, joka toimii erinomaisena oppaana ja vahvana tukena päivittäisessä elämässäni. Se on uudistuksen lähde koko perheelle! Sen keskiössä on Jeesuksen elämä ja ihmeellinen esimerkki. Raamattu on voimavara, joka voi auttaa, vahvistaa ja yhdistää perhettä.

Kaikkia uskovia rohkaistaan seuraamaan Jeesuksen esimerkkiä. Hän pyysi ihmisiä olemaan avoimia, rehellisiä ja lempeitä, antamaan toisille aikaa, rukoilemaan yhdessä, pitämään huolta toisistaan, rakastamaan ja antamaan anteeksi...

Apostoli Paavali muistutti ensimmäisiä kristittyjä selkeästi, millaista rakkauden tulisi päivittäin olla: ”Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.” (1. Korinttilaiskirje 13:4–8). Tämä on hyvä ohjeistus sekä perheille että yhteiskunnalle, ja jos haluamme aloittaa alusta, niin myös pariskunnille! Pariskunnan tulee kasvaa uskollisessa rakkaudessa ja jatkuvassa anteeksiannossa.

Vuosien varrella perheellemme on siunaantunut kolme lasta. Olemme joutuneet kestämään myös menetystä ja tuskaa. Olen kokenut useita keskenmenoja, joista oli vaikea päästä yli. Surun aikana opin kuitenkin luottamaan Jumalaan. Hän antoi minulle ihmeellisellä tavalla lohtua, ja kuljetti minua eteenpäin. Perhe-elämä on niin arvokasta! Meidän pitää muistaa: lapset ovat lahja Jumalalta, mutta he ovat meillä vain ”lainassa” tietyn aikaa...

Lasten kasvattaminen ja opettaminen tulevaisuutta varten on iso työ ja tehtävä! Se on suuri haaste, joka voi joskus tuntua raskaalta. Kukaan ei ole täydellinen, eikä yksikään vanhempi ole täydellinen. Lasten kasvattaminen oli hienoa, ihanaa, väsyttävää ja haastavaa samaan aikaan. Nyt he ovat kaikki muuttaneet pois kotoa: he ovat aikuisia. Kaksi heistä on naimisissa, ja heillä on omat perheet. Mieheni ja minä olemme isoisä ja isoäiti... Elämä menee niin nopeasti! Kun muistelen joitakin hetkiä, ihmettelen, että miten olemme aina pärjänneet. Olimme tietysti silloin nuorempia. Luulen kuitenkin, että – monien rukousten ja keskustelujen lisäksi – oli hyödyksi, että perheessämme oli selkeät kristilliset perusarvot ja säännöt: ”pidä kiinni lupauksistasi, ole rehellinen, pyydä ensin anteeksi, ole armollinen ja anna anteeksi, ole kiitollinen, auta ja palvele toisia, seuraa aina Jeesuksen esimerkkiä...”

Olen vakuuttunut, että paras lahja, jonka vanhemmat voivat antaa lapsilleen, on heidän rakkautensa toisiaan kohtaan. Rakastava ja välittävä ilmapiiri auttaa lapsia kehittämään vahvan tunteen turvallisuudesta, vakaudesta ja varmuudesta.

Toivottavasti voimme olla hyviä esimerkkejä rakkaudesta ja uudistumisesta lapsillemme ja lapsenlapsillemme! Saakoon yhteiskuntamme rikastua ihmisillä, jotka pitävät toisista huolta niin kuin perheenjäsenistään!

Anne-Dore Naud
eversti
territorion naistyön presidentti
hengellisen elämän johtaja

Kuva: Anne-Dore Naudin kuva-albumi. Kuvassa Anne-Dore ja Patrick Naud onnellisina isovanhempina. Toissa vuonna otetussa kuvassa vasemmalla heidän nuorin poikansa, keskellä tytär poikansa kanssa ja takana hänen aviomiehensä. 


    Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

    Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

    Tilaa Sotahuuto tästä