Ole paras versio itsestäsi!

image description
Muistan lapsuudestani isäni usein toteaman lauseen. Kun olin kokeillut jotain uutta, hän sanoi: ”Ei hullumpaa – ensimmäiseksi yritykseksi.” Siitä tuli kotonamme hokema. Lause saattoi kuulostaa lannistavalta, jos sen ymmärsi väärin. Mutta hän käytti sitä myönteisessä mielessä, rohkaisten minua yrittämään uudelleen, oppimaan, kehittymään ja olemaan paras mahdollinen versio itsestäni.

Jos ollaan rehellisiä, harva meistä onnistuu täydellisesti ensi yrittämällä! Vähän fyysistä harjoitusta, muutama oppitunti kokeneemmalta, kertaus ja harjoittelu, tai määrätietoinen opiskelu – kaikki nämä auttavat meitä kehittymään. Lisätään tähän vielä omistautuminen ja sitoutuminen – tarpeelliset ominaisuudet, jotta pysymme motivoituneina silloinkin, kun tuloksemme eivät kehity niin nopeasti kuin ehkä toivomme.

Eräs toinen lapsuusmuistoni on pyhäkoulusta. Lauloimme usein laulua, jossa olivat nämä sanat:

Just as I am, young, strong and free,
To be the best that I can be
For truth and righteousness and thee,
Lord of my life, I come.

Nämä säkeet painottavat pyrkimystämme kehittymiseen, muistuttaen meitä, ettemme tavoittele parastamme vain itsemme vuoksi. Sen sijaan pyrimme hyödyntämään Jumalan meille antamat lahjat, taidot ja voimavarat saavuttaaksemme jotain, jonka arvo on pysyvää, iankaikkista.

Muutimme hiljattain uuteen kotiin, joten olen joutunut hyvästelemään työtovereita ja seurakuntalaisia Virossa. Olen muistuttanut heitä Paavalin neuvosta: jättäen mielestäni sen, mikä on takanapäin, ponnistelen sitä kohti, mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat. Fil. 3:13b–14

Neuvo sopii hyvin jäähyväisiin, mutta miksei myös tervehdykseksi ensi kertaa kohdatessa! Pyrkikäämme siis olemaan paras versio itsestämme. Tai niin kuin amerikkalainen kirjailija ja poliitikko Ben Carson on sanonut:

”Tee parhaasi ja anna Jumalan tehdä loput.”

Ced Hills
ylisihteeri, everstiluutnantti

Huomautus: lainaamani laulu on Englannin uudesta laulukirjasta numero 598 ”Just as I am, thine own to be”, Marianne Farningham (1834–1909). Lainaus on kolmannesta säkeistöstä. 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä