Pääsiäisviesti: Elämän muutos

image description
Oletko joskus järkyttynyt yllättävästä uutisesta? Muistan kun itse lapsena järkytyin, kun kuulin naispuolisen opettajani kuolemasta.

Kristuksen kärsimyksen päivänä monetihmiset ja Jeesuksen seuraajat järkyttyivät ristiinnaulitsemisesta. Se oli hirveää kidutusta!

Mutta toinen järkytys tuli kolme päivää ristiinnaulitsemisen jälkeen.

Evankelistat Markus ja Luukas kertovat meille, että Magdalan Maria, Johanna, Jaakobin äiti Maria ja muut heidän mukanaan olleet näkivät pelästyneinä kaukaa,että Jeesuksen hauta oli avattu. He olivat tyrmistyneitä.

He olivat hämmentyneitä, koska vartijatolivat kadonneet, koska haudan edessä ollut painava kivi oli vieritetty syrjään, koska Jeesuksen ruumis ei ollutsiellä, koska kaksi sädehtivän kirkkaisiin vaatteisiin puettua miestä seisoi heidän edessään. Se oli epätodellinen tilanne!

He eivättietenkään koskaan voineet unohtaa, mitä miehet kertoivat heille: Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta? Ei hän oletäällä, hän on noussut kuolleista. Muistakaa, mitä hän sanoi teille ollessaan vielä Galileassa: ’Näin täytyy käydä: Ihmisen Poika annetaan syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulitaan, mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista.’ (Luuk. 24:5–7)

Galilea: paikka oli hyvin valittu! Galileallaoli suuri merkitys opetuslapsille ja naisille. Ei vain siksi, että hetunsivat tuon rakastetun alueen erittäinhyvin, mutta siksi, että Galilea on aina – myös monille palestiinalaisille –merkinnyt elämää! Galilea tarkoittaa puhdastaja runsasta järvivettä eli ruokaa: sen järvessä oli todella paljon kalaa! Ensimmäiset opetuslapset työskentelivät järvellä. He olivat Jeesuksen tullessa kalastajia… Galilea tarkoittaa myös väkijoukkoja, lasten iloa rannalla, opetuslapsien monia kokemuksia järvellä… Ja tietenkin semerkitsee Jeesuksen sanoja, hänen sanomaansa heille ja koko ihmiskunnalle, hänen aikaansa ja myötätuntoaan niitä kohtaan, jotka tarvitsivat parantamista, rohkaisua ja apua; lapsia, naisia, miehiä.

Mikä unohtumaton paikka näiden naisten sydämissä! Siellä he tapasivat Jeesuksen, seurasivat häntä, tukivat häntä viimeisiin kauheisiin päiviin asti, loppuun saakka.

Mutta ei tässä kaikki: siellä kaiken puuhan keskellä he olivat löytäneet yllättävän elävän viestin tästä miehestä, jonka he nopeasti huomasivat olevan erikoislaatuinen, merkittävä henkilö. Eikö Jeesus joskus sanonutkin: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä.”

Tuona pelottavana aamuna kaikki oli hullunkurinheidän päässään. Se oli heille elämänmuutos! Jotakin ihmeellistä oli tapahtunut, jotakin suurta!

Juuri tämän Jeesus haluaa meissä luoda. Uuden elämän, uuden elämänhalun! Todellisen ilon! Hän haluaa antaa meillerauhan. Maailma tarvitsee rauhaa, niin ehkä sinäkin.

Patrick Naud
eversti
territorio njohtaja

Kuvitus: Romolo Tavani 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä