Pelastusarmeija auttaa koronavirusepidemian aikana

image description

Pelastusarmeija avustaa ihmisiä hädän ja huolen keskellä tarjoamalla edelleen sosiaalista ja hengellistä tukea.

Pelastusarmeijassa haluamme suojella lähimmäisiämme ja erityisesti niitä, jotka ovat eri syistä heikoimmassa asemassa ja suuremmassa vaarassa sairastua vakavasti koronavirusinfektioon. Teemme jatkuvasti linjauksia toimintaan sen pohjalta, mitä Suomen hallitus ja paikalliset viranomaiset ohjeistavat.

Osastot (paikalliset seurakunnat)

Osastoissa järjestetään jumalanpalveluksia ja muita tapahtumia, jos paikkakunnan tilanne ja viranomaisten ohjeistukset sen sallivat. Jumalanpalveluksissa ja muissa kokoontumisissa on voimassa maskisuositus, ja osallistujien määrää rajoitetaan viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Koronan leviämisvaiheessa olevilla paikkakunnilla tapahtumia ei voida järjestää.

Upseerit ja työntekijät ovat valmiina antamaan keskustelu- ja neuvonta-apua ihmisille myös sähköpostilla, puhelimitse ja somekanavien kautta. Pelastusarmeijan nettisivun sekä eri toimipisteiden omien Facebook-sivujen kautta jaetaan myös hengellistä sisältöä ja hartauksia viikoittain. Paikallisosastojen kautta voi myös saada yksilöllistä, sosiaalista apua harkinnan mukaan. 

Täältä voi seurata kunkin paikkakunnan omaa ilmoittelua kokoontumisiin ja jumalanpalveluksiin sekä sosiaaliseen apuun liittyen: https://www.pelastusarmeija.fi/paikkakunnat

Sosiaalipalvelu

Sosiaalipalvelumme avustaa niitä, jotka ovat akuutin ruoka-avun tarpeessa. Paikkakuntakohtaista lisätietoa saa kunkin osaston omilta netti- ja Facebook-sivuilta.

Helsingin sosiaalipalvelukeskus ottaa vastaan asiakkaita erityisjärjestelyin ja huomioiden viranomaisten turvaohjeistukset. Katso lisätiedot ja tarkemmat aukioloajat.

Päiväkodit toimivat normaalisti ja noudattavat viranomaisten ohjeita.

Vanhusten palvelukoti Iltalassa noudatetaan viranomaisten ohjeita ja pyritään siihen, että omaiset voisivat turvallisesti tavata asukkaita sopimuksen mukaan ja erityisjärjestelyjen avulla.

Asumispalveluyksiköissä eletään normaalisti viranomaisten ohjeiden mukaan. 

Turun asumisen tuen yksikkö Patas hoitaa yhteydet asiakkaisiin toistaiseksi asiakaskäynteinä tai puhelinkontaktein tilanteesta riippuen.

Lasten lomakodilla järjestää kesällä 2021 normaalit lasten leirit. Lue lisää Lomakodin järjestämistä palveluista lapsille täältä. On mahdollista, että muutoksia Lomakodin kesään tulee koronavirusepidemian takia. 

Lisätietoa paikkakunta- ja toimipistekohtaisesti: https://www.pelastusarmeija.fi/paikkakunnat

Kirpputori- ja iCare-myymälät

Pelastusarmeijan iCare secondhand- ja kirpputorimyymälät ovat avoinna noudattaen viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia. Henkilökuntamme käyttää asiakaspalvelutyössä kasvomaskeja. Tarvittaessa rajoitamme asiakasmääriä niin, että turvaetäisyydet säilyvät.

Lisätietoa myymälöidemme turvatoimista, aukioloajoista ja muista ajankohtaisista asioista löydät tältä sivustolta: https://www.pelastusarmeija.fi/myymalat

Vaikka olemme joutuneet sopeutumaan uuteen tilanteeseen ja joudumme edelleen rajoittamaan toimintaa, pyrimme silti auttamaan ihmisiä mahdollisimman paljon. Toivotamme kaikille jatkuvasti rauhallista ja rohkeaa mieltä Jumalan hyvään huolenpitoon turvaten. Yhdessä  tästä selviämme!

Päivitetty 11.5.2021