Pelastusarmeija auttaa koronavirusepidemian aikana

image description

Näinä vaikeina aikoina Pelastusarmeija avustaa ihmisiä hädän ja huolen keskellä tarjoamalla edelleen sosiaalista ja hengellistä tukea. Vaikka olemme joutuneet supistamaan palveluitamme, olemme silti tavoitettavissa.

Pelastusarmeijassa haluamme suojella lähimmäisiämme ja erityisesti heitä, jotka ovat eri syistä heikoimmassa asemassa ja suuremmassa vaarassa sairastua vakavasti koronavirusinfektioon. Olemme siksi tehneet seuraavia linjauksia toimintaan sen pohjalta, mitä Suomen hallitus ja viranomaiset ovat ohjeistaneet.

Osastot (paikalliset seurakunnat)

Isommat kokoontumiset kuten jumalanpalvelukset ovat tauolla ainakin elokuuhun saakka. Osastoista vastaavat upseerit ja työntekijät ovat valmiina antamaan keskustelu- ja neuvonta-apua ihmisille sähköpostilla, puhelimitse ja somekanavien kautta. Pelastusarmeijan nettisivun sekä eri toimipisteiden omien Facebook-sivujen kautta jaetaan myös hengellistä sisältöä ja hartauksia erityisesti tänä aikana, kun yhteen kokoontuminen ei ole mahdollista. Paikallisosastojen kautta voi myös saada yksilöllistä, sosiaalista apua harkinnan mukaan. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse tai sähköpostilla.

Täältä voi seurata kunkin paikkakunnan omaa ilmoittelua kokoontumisiin liittyen: https://www.pelastusarmeija.fi/paikkakunnat

Sosiaalipalvelu

Pyrimme edelleen mahdollisuuksiemme mukaan avustamaan heitä, jotka ovat akuutin ruoka-avun tarpeessa. Paikkakuntakohtaista lisätietoa saa kunkin osaston omilta netti- ja Facebook-sivuilta.

Helsingin sosiaalipalvelukeskuksessa vältetään kaikkia pitempiä kontakteja asiakkaiden kanssa. Tästä syystä asiakkaita ei oteta vastaan toimistolla, vaan heitä pyritään auttamaan muulla tavoin. Leipäjono palvelee arkisin, ja ajanvarausaikoja ruokajakeluun annetaan samalle päivälle. Katso lisätiedot ja tarkemmat aukioloajat.

Päiväkodit toimivat normaalisti ja noudattavat viranomaisten ohjeita.

Vanhusten palvelukoti Iltalassa noudatetaan viranomaisten ohjeita ja vierailurajoituksia, mutta samalla pyritään siihen, että omaiset voisivat turvallisesti tavata asukkaita sopimuksen mukaan ja erityisjärjestelyjen avulla.

Asumispalveluyksiköissä eletään normaalisti viranomaisten ohjeiden mukaan. Mahdollisuuksien mukaan pienimuotoista asukkaille tarkoitettua työtoimintaa avataan. Vierailut yksikössä ovat sallittuja vain erikseen sovitusti.

Turun asumisen tuen yksikkö Patas hoitaa yhteydet asiakkaisiin toistaiseksi asiakaskäynteinä tai puhelinkontaktein tilanteesta riippuen.

Lasten lomakodilla järjestetään heinäkuussa 4–11-vuotiaille lapsille kahden päivän mittaisia päiväleirejä. Leirille lähdetään aamulla ja palataan illaksi kotiin. Lue lisää Lomakodin järjestämistä palveluista lapsille täältä.

Lisätietoa paikkakunta- ja toimipistekohtaisesti: https://www.pelastusarmeija.fi/paikkakunnat

Kirpputori- ja iCare-myymälät

Pelastusarmeijan kierrätystoiminnan kaikki kirpputorit ja iCare-myymälät sekä alueelliset varastotoiminnot ovat toistaiseksi suljettuina. Myös pääkaupunkiseudun ja Tampereen noutopalvelu on tauolla. Avaamme myymälät mahdollisimman pian uudestaan, kun tilanne sen sallii.

Osa kirpputori- ja iCare-myymälöistä avataan keskiviikkona 20.5.2020: Pääkaupunkiseudulla Malmin ja Myllypuron myymälät ja Turussa Humalistonkatu 9 sekä Länsikeskuksen myymälät.

Myymälöiden tilannetta, aukioloaikoja ja mahdollisia muutoksia voi seurata täältä: https://www.pelastusarmeija.fi/myymalat

Vaikka olemme joutuneet kohtaamaan tämän hankalan tilanteen ja joudumme rajoittamaan toimintaa eri tavoin, pyrimme silti auttamaan ihmisiä mahdollisimman paljon. Toivotamme kaikille rauhallista ja rohkeaa mieltä Jumalan hyvään huolenpitoon turvaten. Rohkaisemme kaikkia käyttämään uutta tekniikkaa ja uusia tapoja olla yhteydessä toinen toistemme kanssa, esimerkiksi puhelimen, internetin ja somekanavien kautta.