Julkaistu 10.5.2021 10:00

Pelastusarmeija hoitaa koronaviruspotilaita Intiassa

Koronavirustartunnat ovat kohonneet Intiassa ennennäkemättömälle tasolle. Pelastusarmeija hallinnoi Intian niemimaalla useita sairaaloita ja klinikoita. Koronaviruspotilaita on hoidettu julkisella puolella, mutta sairaalat ovat pahasti ylikuormittuneita. Pelastusarmeijan sairaalat eri puolilla maata ottavat nyt vastaan huomattavia määriä koronaviruksen oireista kärsiviä.

Kansainvälinen terveysjärjestö WHO ilmoittaa Intiassa rekisteröidyn yli 17 miljoonaa koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on kasvanut hälyttävää vauhtia: 26. huhtikuuta uusia tartuntoja oli 352 911, eli ne lisääntyivät päivässä yli kaksi prosenttia. Viruksen aiheuttamia kuolemia on raportoitu myös ennätysmäärä.

Ahmednagarin kaupungissa sijaitsevassa Evangeline Booth Hospitalissa on hoidettu koronaviruspotilaita maaliskuusta 2020 alkaen. Perjantaina 23.4. osastohoidossa oli 160 potilasta. Pelastusarmeijan kansainvälinen päämaja on toimittanut sairaalaan hengityskoneen ja suojavarusteita henkilökunnalle. 

”Hoidamme maksutta koronaviruspotilaita. Nyt huolenamme on toisen epidemia-aallon vakavuus ja happivarastojen riittävyys”, sairaalan hallintojohtaja, majuri Devdan Kalkumbe sanoo.

Intian eteläkärjessä Nagercoilin kaupungissa sijaitsevassa Catherine Booth Hospitalissa on tällä hetkellä 23 koronapotilasta, ja lisää on tulossa. Dhariwalissa Punjabin alueella ensisijaisesti silmäsairaalana toimiva MacRobert Hospital on lisännyt 150 vuodepaikkaa koronapotilaita varten. Pelastusarmeija myös auttaa maan rokotusohjelman toteuttamisessa.

Kansainvälisen päämajan uutinen 27.4.2021