Pelastusarmeija isännöi asunnottomien jalkapallon maailmanmestaruuskisoja

image description

Elokuun lopulla Oslossa alkaa 15. Homeless World Cup eli asunnottomien jalkapallon maailmanmestaruuskisat. Mukana on 72 joukkuetta 52 maasta. Tänä vuonna Pelastusarmeija isännöi kisoja Norjan valtion virallisena kumppanina. Järjestö vastaa myös Norjan kisajoukkueesta.

Elokuun 29. päivä alkavissa kisoissa on mukana 24 naisten ja 48 miesten/sekajoukkuetta, joihin kuuluu yli 500 pelaajaa. Kisoista on tulossa tähän asti suurin asunnottomien maailmancup. Avajaiset ovat kuninkaallinen tilaisuus: Norjan kruununprinsessa Mette-Marit avaa kisat virallisesti. Kisojen avauspelissä 29. elokuuta kohtaavat Norjan ja Chilen naisten joukkueet, ja finaali pelataan tiistaina 5. syyskuuta. Pelit lähetetään suorana osoitteessa homelessworldcup.org.

Pelastusarmeija Norjassa on työskennellyt jalkapallon parissa yli 30 vuoden ajan. Vuonna 2005 Pelastusarmeijan katujalkapallohanke, norjaksi Gatefotball, perustettiin virallisesti. Sen jälkeen hanke on levinnyt moniin kaupunkeihin, ja vuosittain on järjestetty norjalainen katujalkapallokilpailu. Gatefotball keskittyy miesten ja naisten päihdekuntoutukseen urheilun kautta.

Homeless World Cup -säätiö (Homeless World Cup Foundation) toimii yhteistyössä eri järjestöjen kanssa, jotka edustavat 74 maata. Katujalkapallo-hankkeita järjestetään ympäri maailman, ja kansalliset järjestöt valitsevat maailmanmestaruuskisojen pelaajat näissä tapahtumissa. Asunnottomien jalkapallon maailmanmestaruuskisojen tavoitteena on paitsi innostaa pelaajia elämänmuutokseen, myös haastaa yleisiä asenteita asunnottomuutta ja siihen liittyviä ongelmia kohtaan.

Tapahtuman järjestäjätiimiin kuuluu 28 Pelastusarmeijan upseeria ympäri maailmaa. Suomesta mukana ovat kapteenit Seppo ja Tuula Takala. Upseerit toimivat vierailevien joukkueiden apuna ja päivystävät tapahtumapaikan rukoustilassa.