Pelastusarmeija kannattaa pakolaisten joukkuetta Rion olympialaisissa

image description
Pelastusarmeija työskentelee 127 maassa, mistä syystä se ei ole voinut tukea olympialaisissa tiettyä joukkuetta. Tänä kesänä asia on toisin, koska Rion olympiakisoissa on mukana Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olevien pakolaisten joukkue. Pelastusarmeija asettuu kannattamaan olympialipun alla kilpailevaa pakolaisjoukkuetta.

Kymmenen huippu-urheilijan muodostama pakolaisjoukkue on saanut tilaisuuden kilpailla Rion olympialaisissa Brasiliassa. Tällä hetkellä maailmassa on 65 miljoonaa ihmistä, jotka ovat joutuneet pakenemaan konflikteja ja vainoa. Pakolaisjoukkueen osallistuminen olympiakisoihin viestii vahvasti toivosta maailman pakolaisille. Pakolaisjoukkue on mukana Unicefin ja YK:n pakolaisjärjestön hankkeen ansiosta.

Pelastusarmeijan kansainvälisen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toimikunnan päällikkö, everstiluutnantti Dean Pallant sanoo: ”Pelastusarmeija kantaa syvää huolta maailman miljoonista pakolaisista. Tämä maailmanlaajuinen tragedia ei ole saanut tarpeeksi huomiota. Ratkaisuja tarvitaan nyt. Rion olympialaisten huippu-urheilijoista koottu kymmenhenkinen pakolaisjoukkue muistuttaa siitä, että pakolaiset ovat ihmisiä, joilla on kykyjä, taitoja ja Jumalan suomia lahjoja. Kannustamme jokaista kannattamaan pakolaisjoukkuetta ja osoittamaan, että tukee kaikkia naisia, miehiä, tyttöjä ja poikia, jotka ovat pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.”

Riossa yli 100 Pelastusarmeijan vapaaehtoista valmistautuu kohtaamaan olympialaisten yleisöä ja muuta väkeä eri tapahtumapaikoissa. Urheilun yhteisen kielen avulla kansainvälinen joukko pelastusarmeijalaisia vie ilosanomaa faveloihin. Pelastusarmeijan monitoimitalo sijaitsee Riossa Méierin kaupunginosassa. ”Käymme tapaamassa perheitä, jotka voivat tarvita apuamme”, kertoo keskuksen johtaja, kapteeni Ionara Tebas. Käytännön avun ja hengellisen työn lisäksi Pelastusarmeijan tavoitteena Riossa on jakaa urheilutapahtuman iloa alueen asukkaille: suunnitelmissa on koko perheelle tarkoitettuja musiikkiesityksiä, tanssitapahtumia ja jopa aarteenetsintää.

• Lisätietoa Pelastusarmeijan työstä Riossa  ja seuraamalla sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #SArio2016

• Lisätietoa pakolaisjoukkueesta

• Pelastusarmeija jatkaa työtä Euroopan pakolaisten parissa – lue lisää