Pelastusarmeija katastrofityössä Etelä-Intiassa

image description

Pelastusarmeija tekee katastrofityötä Etelä-Intiassa sykloni Ockhin vaurioittamilla alueilla. Rannikoilla Keralan ja Tamil Nadun osavaltioissa syklonin jäljiltä satoja ihmisiä on kateissa ja 88 tiedetään kuolleen. Tuhannet rannikolla asuvat ihmiset ovat menettäneet kotinsa ja omaisuuttaan tulvien ja maanvyörymien seurauksena.

Ruokaa, vettä, vaatteita, vuodevaatteita ja muita tarvikkeita on annettu 600 perheelle, joihin sisältyy yli 1 200 lasta. Länsirannikolla Keralassa meren läheisyydessä asuvat ihmiset on siirretty väliaikaisille leireille. Thiruvananthapuramin ympäristössä lähes 900 ihmistä joutui lähtemään kodeistaan, ja asuvat nyt leireillä.

Pelastusarmeijan Intian lounaisen territorion päämajan upseerit kävivät vahinkoja kärsineillä alueilla jakamassa ruokapaketteja. Erityisanomuksena lähetettiin pyyntö saada vaatteita, vuodevaatteita ja lääkkeitä Valiathuran leirissä oleville 125 ihmiselle. Pelastusarmeijan kansainvälisen päämajan kohdentaman avun ansiosta paikallinen Pelastusarmeija voi tarjota leirin asukkaille päivittäin kolme ateriaa.

Intian Pelastusarmeijan katastrofityötä rahoittavat Pelastusarmeija Ruotsissa, Norjassa, Suomessa sekä Iso-Britanniassa ja Irlannissa.

Pelastusarmeija tekee yhteistyötä Intian viranomaisten, rannikkovartioston, laivaston, kansallisten kriisitoimijoiden ja eri järjestöjen kanssa. Paikallisten yhteisöjen johtajat ovat kertoneet julkisuudessa arvostavansa Pelastusarmeijan tapaa auttaa kriisitilanteissa rakastavasti ja syrjimättä.