Pelastusarmeija katastrofityössä maanjäristyksen koettelemassa Meksikossa

image description

Voimakas maanjäristys on romahduttanut taloja ja aiheuttanut muita tuhoja Meksikon pääkaupungin Méxicon alueella. Järistyksen keskus oli noin 120 kilometrin päässä Méxicosta. Pelastusarmeijan Meksikon territorion johtaja, eversti Ricardo Bouzigues raportoi ”valtavista tuhoista”. Yli 200 ihmisen on varmistettu kuolleen.

Järistys on vaikuttanut myös Pelastusarmeijan rakennuksiin: kaikki territorion päämajan upseerit ja upseerikoulun kadetit on evakuoitu rakennusvahinkojen takia. Pelastusarmeija avustaa silti katastrofista eniten kärsineitä.

Pelastusarmeijan lastenkoti Méxicossa säilyi lähes vahingoitta, ja siitä on tullut Pelastusarmeijan avustustoimien tukikohta. Mukana työssä ovat niin upseerit, työntekijät, vapaaehtoiset kuin lastenkodin lapsetkin, jotka ovat valmistaneet voileipiä ja muita ruokapakkauksia pelastustyöntekijöille ja ihmisille, jotka ovat joutuneet lähtemään kodeistaan. Päämajaan ja joihinkin osastoihin Méxicon alueella varastoidaan lahjoitustarvikkeita, kuten ruokaa, vettä ja huopia.

Pelastusarmeija antoi katastrofiapua ennen maanjäristystä jo kahdessa kohteessa: Oaxacassa, jossa oli voimakas maanjäristys 7. syyskuuta ja Veracruzissa, jossa hurrikaani Katia aiheutti maanvyörymiä. Oaxacassa kaksi kanttiinia palvelee noin 5 000 ihmistä. Veracruziin lähetettiin hurrikaanin jälkeen kanttiiniauto ja kaksi pakettiautoa täynnä ruokaa ja tarvikkeita. Noin 2 000 ihmiselle tarjotaan tällä hetkellä ruoka-apua sekä tarpeen mukaan henkistä ja hengellistä tukea.

Nykyisen tilanteen takia lisää kenttäkeittiöitä, tarvikkeita ja henkilökuntaa haetaan USA:sta. Lontoon kansainvälisen päämajan apujoukot ovat myös lähtövalmiudessa.