Pelastusarmeija mukana YK:n naisten asemaa käsittelevässä toimikunnassa

image description

YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (CSW) kokoontumiseen 13.-24. maaliskuuta osallistuu Pelastusarmeijan henkilöstöä Intiasta, Keniasta, Kuwaitista, Italiasta, Sri Lankasta, Belgiasta, Meksikosta, Isosta-Britanniasta ja USA:sta. Pelastusarmeijan kansainvälinen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toimikunta (ISJC) isännöi yli 80 YK:n, kansalaisjärjestöjen ja uskonnollisten järjestöjen järjestämää kokousta rakennuksessaan Manhattanilla, New Yorkissa.

CSW:n teemana on tänä vuonna naisten taloudellinen voimaantuminen muuttuvassa työn maailmassa. Pelastusarmeijan CSW:tä edeltävässä sunnuntaikokouksessa rukoiltiin CSW:n osallistujien puolesta ja esirukoiltiin syrjintää kokevien naisten ja tyttöjen puolesta.

 Pelastusarmeijan edustajat viettivät kokoontumista edeltävät kaksi päivää keskustelussa Pelastusarmeijan ihmiskaupan vastaisen työn toimikunnan kanssa. Pelastusarmeijan ihmiskaupan vastainen työ on CSW:n ohjelmassa tiistaina 14. maaliskuuta. Pelastusarmeija tekee yhteistyötä anglikaanisen kirkon kanssa, ja tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja tarkoituksenmukaisia toimia paikallisessa kontekstissa.

Keskiviikkona valaistaan Pelastusarmeijan hankkeita, jotka on käynnistetty erityisesti naisten voimaannuttamiseksi. Monet Armeijan projekteista tarjoavat paikallisesti naisille mahdollisuuksia tulojen hankkimiseen, ja sitä kautta naisten sosiaalisen aseman parantumiseen.

ISJC:n johtaja, everstiluutnantti Dean Pallant selittää: ”CSW:n keskusteluissa kysytään: miten voimme parantaa naisten ja tyttöjen asemaa? Myös miesten on tärkeää puhua naisten tasa-arvosta. Kristityt uskovat, että meidät kaikki on luotu Jumalan kuvaksi.

”Go and Do Something” kertoo YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kulmasta pelastusarmeijalaisille ja Armeijan ystäville, miten he voivat toimia käytännössä tehdäkseen maailmasta paremman ja reilumman paikan.
Materiaalin voi ladata täältä

ISJC:n toimintaa CSW:n aikana voi seurata täällä