Pelastusarmeija on #UpForSchool

image description

Pelastusarmeija tukee yhtä maailman suurimmista vetoomuksista nimeltään #UpForSchool. Vetoomuksessa vaaditaan kiireellisiä toimia, jotta kaikki maailman lapset pääsisivät kouluun. Pelastusarmeijalaisia ja Armeijan ystäviä pyydetään allekirjoittamaan vetoomus ennen Pelastusarmeijan 150-vuotisjuhlakongressia heinäkuussa.

Ennen vuosituhannen vaihdetta otettiin tavoitteeksi koulutusmahdollisuuksien takaaminen kaikille vuoteen 2015 mennessä, mutta tavoitteeseen ei ole päästy. #UpForSchool -vetoomuksen kautta nuoret, kansalaisjärjestöt, opettajat, uskonnolliset järjestöt ja yli 100 maailman johtavaa liikeyritystä vaativat toimia kaikkien maailman lapsien puolesta. Tällä hetkellä 58 miljoonalla lapsella ei ole mahdollisuutta koulunkäyntiin lapsityön, lapsiavioliittojen, syrjinnän tai sotien vuoksi. #UpForSchool -kampanjaa organisoi kansainvälinen ryhmittymä A World at School (www.aworldatschool.org).

Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja, kenraali André Cox toivoo, että 126 maassa toimiva Pelastusarmeija voi auttaa allekirjoitusten keräämisessä. Boundless-kongressissa keskitytään perjantaina 3.7. sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin ja esitellään Pelastusarmeijan vetoomukset. Jos kaikki Pelastusarmeijaan kuuluvat – myös yli 7-vuotiaat lapset voivat osallistua – allekirjoittavat vetoomuksen, nimiä saadaan melkein 2,5 miljoonaa. Pelastusarmeija on historiansa alusta alkaen ollut mukana koulutus- ja opetuskysymyksissä. Nyt Pelastusarmeijan alaisuudessa toimii 2 700 koulua, collegea ja yliopistoa ympäri maailmaa.

Maailman johtajat kokoontuvat syyskuussa 2015 päättämään seuraavien 15 vuoden tavoitteista. YK:n kasvatus- ja koulutusalan erikoislähettiläs Gordon Brown esittää tuolloin YK:lle #UpForSchool -vetoomuksen. Vetoomuksesta toivotaan tulevan kaikkien aikojen laajin.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa kahdella tavalla:

1. Paperisen vetoomuksen voi tulostaa osoitteesta www.salvationarmy.org/upforschool         Allekirjoitettu paperi tulee lähettää päämajaan, mistä ne lähetetään kansainväliseen päämajaan Lontooseen. Näiden vetoomusten tulee olla Lontoossa kesäkuun loppuun mennessä.

2. Sähköisen vetoomuksen voi allekirjoittaa 3.7. asti osoitteessa www.salvationarmy.org/upforschool.

Lisämateriaalia voi ladata osoitteesta http://bit.ly/1CT1vAW