Julkaistu 15.7.2021 10:00

Pelastusarmeija tukee yhteisöjä Myanmarissa

Myanmarin perustuslaillinen kriisi on horjuttanut maan ruokaturvaa. Pelastusarmeija tarjoaa ruoka-avun lisäksi lääkintätarvikkeita, joiden saatavuus on häiriintynyt poliittisen tilanteen vuoksi.

Helmikuussa 2021 Myanmarin (ent. Burma) armeija teki vallankaappauksen. Poliittisia johtajia on pidätetty, maassa on laajasti voimassa yöllinen ulkonaliikkumiskielto ja pääsyä internetiin sekä mobiiliverkkoihin on rajattu. Pankkeja, toreja, kauppoja ja sairaaloita on suljettu jännittyneen tilanteen takia. Tämä on johtanut ruoka- ja lääkintätarvikepulaan ja vaikeuttanut koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä tarvittavien suojavarusteiden saantia.

Pelastusarmeija on toiminut keskeytyksettä kriisin ajan ja tunnistanut alueita, joilla hätä on suurin. Pohjoisessa Kalyn ja Tamun alueilla noin 1 700 hengelle tarjotaan dalia, riisiä ja öljyä sisältäviä ruokapaketteja. Pelastusarmeija jakaa myös ensiaputarvikkeita, kuten siteitä ja särkylääkettä, samoin kuin kasvomaskeja ja käsidesiä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Samankaltaista apua ollaan aloittamassa maan etelä- ja keskiosissa. Pelastusarmeijan tarkoituksena on tukea erityisesti haavoittuvaisia ryhmiä, kuten vanhuksia ja yksinhuoltajaperheitä.

Hanketta on nyt tarkoitus jatkaa syyskuun 2021 loppuun saakka, ja sen tavoitteena on turvata hyvän ja ravinteikkaan ruuan ja terveys/hygieniatarvikkeiden saatavuus. Pelastusarmeijan upseerit ja koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat myös psykososiaalista tukea halukkaille. Monet ihmiset ovat kokeneet äärimmäistä väkivaltaa ja turvattomuutta, eikä kaikilla ole ollut mahdollisuutta käsitellä tunteitaan ja suruaan tämän pitkittyneen hätätilan aikana.

Kansainvälisen päämajan uutinen