Pelastusarmeija uudisti ilmeensä

image description

Suomen Pelastusarmeijan perinteikäs punainen kilpilogo koki kasvojenkohotuksen ja hyväntekeväisyysjärjestön muu visuaalinen ilme muuttui uudistuksessa merkittävästi. Uudistuksella Suomen Pelastusarmeija haluaa paitsi tuulettaa brändimielikuvaansa, myös tuoda visuaalisen kerrontansa tähän päivään. Samalla päivittyi myös järjestön lehti.

Pelastusarmeija on kansainvälinen järjestö, joka on perustettu 1878, ja toimii nykyisin 128 maassa ja 175 kielellä. Kukin järjestön maa suunnittelee ja toteuttaa ilmeensä ja identiteettinsä omalla tavallaan, omaa kulttuuriympäristöään heijastaen. Eri maita yhdistää punainen kilpilogo, joka on kaikkialla lähes samanlainen. Myös Suomen Pelastusarmeijan juuret juontavat lähes 130 vuoden taakse, joten identiteetissä on paljon arvokasta historiaa, jota ei haluttu hukata.  

”Edellisestä uudistuksesta oli jo 10 vuotta, eikä nykyinen graafinen ilme enää vastannut nykypäivän vaatimuksia”, perustelee Pelastusarmeijan viestintäpäällikkö Eija Kornilow uudistusta.

Uudistus on suunnittelutoimisto Bondin käsialaa

Ilmeen on suunnitellut ja toteuttanut useita merkittäviä brändiuudistuksia tehnyt suunnittelutoimisto Bond. Graafisesta ilmeestä ovat vastanneet toimiston Helsingin studion suunnittelijat Toni Hurme ja Juha-Pekka Laurila.

”Ilmeen uudistuksella on pyritty tuomaan Pelastusarmeija lähemmäksi ihmisiä ja tekemään auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa. Raikas värimaailma, lämminhenkinen typografia ja kuvitukset on kaikki punottu yhteen tukemaan Pelastusarmeijan optimistista ja avointa viestiä. Visuaalisen ilmeen uudistuksessa tärkeää oli luoda selkeät raamit, jotta ilmeen toteuttaminen jatkossa on helppoa ja yhdenmukaista”, kertoo pääsuunnittelija Hurme.

Uusi ilme kertoo tämän päivän Pelastusarmeijasta

Suomen Pelastusarmeija tunnetaan Joulupata-keräyksestä ja kirpputoreistaan, mutta perinteikkään järjestön siipien suojissa tehdään paljon suurelle yleisölle näkymätöntä, mutta merkittävää yhteiskunnallista työtä. Pelastusarmeija auttaa n. 150 000 suomalaista vuosittain tarjoten aineellista ja aineetonta apua. Autettavia ryhmiä ovat mm. vähävaraiset lapsiperheet, pienituloiset vanhukset, syrjäytymisuhan alla olevat nuoret, yksinelävät ja muut ahdinkoon joutuneet. Toiminnan muotoja ovat mm. päiväkodit, vanhusten hoivakodit, lasten ja nuoren leirit, kerhotoiminta sekä asumispalvelutoiminta. Pelastusarmeija toimii valtakunnallisesti, ja sillä on n. 60 toimipistettä sekä kolme sosiaalipalvelukeskusta ympäri Suomen.

”Helposti lähestyttävä ilme kertoo julkaisuissamme ja materiaaleissamme valoisasta ja energisestä tämän päivän Pelastusarmeijasta. Uusi ilme luo brändiuudistukselle hyvän pohjan jatkaa muita toimenpiteitä uudistuksen tiellä eri kanavissa”, kiittelee Pelastusarmeijan markkinoinnista ja brändi-identiteetistä vastaava Anne Fredriksson.

Uusi ilme otetaan käyttöön asteittain kevään 2018 aikana. 

Jos haluat lisätietoa, ota yhteyttä: viestinta@pelastusarmeija.fi