Pelastusarmeija vahvistaa verkostojaan köyhyyden vastaista taistelua varten

image description

Kansainvälinen Pelastusarmeija on viime päivinä tavannut Washington DC:ssä ja New Yorkissa lukuisia päättäjiä eri aloilta (talous/kehitys/uskonto) keskustellakseen köyhyyden vastaisista toimenpiteistä.

Washington DC:ssä järjestetty konferenssi, "Uskonto ja kestävä kehitys: äärimmäisen köyhyyden vastaisen yhteistyön verkostot", keskittyi siihen miten julkinen ja henkinen sektori voisivat tehostaa yhteistyötään. Kaikkien uskontojen ytimessä on yhteiskunnan vähäosaisista huolehtiminen ja tämä luo luontevan pohjan sille, että kirkot voisivat ennestään tehostaa yhteistyötä kehitysapua järjestävien tahojen kanssa.

"On vaarallista jättää hengellinen tyhjiö millekään kriisialueelle -- sitä eivät riennä täyttämään rauhaa rakastavat uskonnon vastustajat tai lähetystyötä tekevät ateistit."

Everstiluutnantti Dean Pallant

 

Samalla everstiluutnantti Dean Pallant painotti puheenvuorossaan sitä, että järjestöjen asteittainen maallistuminen sisältää monia vaaratekijöitä: "Joidenkin mielestä kirkkojen ja uskonnollisten järjestöjen maallistuminen on hieno uutinen. Mielestäni se on pikemminkin erittäin huono uutinen, varsinkin niissä maailmankolkissa joissa ääriaineistot käyttävät uskontoa omiin tarkoituksiinsa. On vaarallista jättää hengellinen tyhjiö millekään kriisialueelle -- sitä eivät riennä täyttämään rauhaa rakastavat uskonnon vastustajat tai lähetystyötä tekevät ateistit. On YK:n, maailman hallitusten ja Maailmanpankin etu tehdä yhteistyötä vastuullisten ja kypsyytensä osoittaneiden uskonnollisten tahojen kanssa."

Kongressi käsitteli myös viimeisimpiä tutkimustuloksia terveydenhuoltojärjestelmien uudistamisesta, HIV- ja Ebola-työn tehostamisesta, seksuaaliväkivallan vähentämisestä ja katastrofityön ja humanitäärisen työn kehittämisestä. Nämä ovat kaikki alueita, joista Pelastusarmeijalla on maailmalla vankasti kokemusta.

Tapaamisten tuloksena syntyi useita toimintasuunnitelmia, joissa Pelastusarmeija on osaamisellaan mukana. Pelastusarmeija aikoo jatkossakin toimia voimallisesti hengellisen ulottuvuuden puolestapuhujana globaalin kehitystyön saralla.