Pelastusarmeijalaiset Wittenbergin ovella

image description

Pelastusarmeijan kaikkien aikojen ensimmäinen Euroopan alueen teologinen symposiumi pidettiin Saksan Wittenbergissä uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlien aikaan.

Euroopan alueen kansainvälisen sihteerin, komentaja Birgitte Brekke-Cliftonin unelmasta syntynyt symposiumi pyrki voimaannuttamaan pelastusarmeijalaisia eri puolilta Eurooppaa. Symposiumin tarkoituksena oli perehtyä siihen, miten Luther on vaikuttanut kirkkoon viimeisten 500 vuoden aikana, rohkaista osallistujia uudistamaan sitoutumuksensa opetuslapseuteen ja liittymään Jumalan työhön rakentamaan maailmaa, jossa kaikki saavat nauttia ihmisarvoista ja oikeudenmukaista elämää.

Symposiumin erityisvieraana oli professori Oliver Davies Renminin yliopistosta, Kiinasta, ja esitelmiä pitivät myös osallistujat Petra Kjellen Brooke, luutnantti Markku Tulander sekä Rasmus Ljungberg ja kapteeni Sarah Ilsters. Isäntänä toiminut Saksan, Liettuan ja Puolan territorio osoitti lämmintä vieraanvaraisuutta symposiumin osallistujille. Viisipäiväisen konferenssin päätteeksi osallistujat tekivät henkilökohtaiset sitoumukset ja kehittivät ryhmänä 45 teesiä, jotka heijastavat tämänhetkisiä kysymyksiä ja huolenaiheita.