Pelastusarmeijan Helsingin sosiaalipalvelukeskus antaa apua koronan aikana

image description

Sosiaalipalvelukeskuksemme ’Soppa’  jakaa päivittäin ruokaa ihmisille Helsingissä koronaepidemian aikana. Työntekijämme jakavat valmiiksi pakattuja ruokakasseja, jotka ojennetaan ihmisille ovelta. Päivittäin apua saa noin 170 ihmistä. Puhelinajanvarauksia ruokajakoon otetaan vastaan samalle päivälle. 

Keskuksemme on saanut edelleen ruokatavaroita jonkin verran ja ruokaa on myös ostettu tukkuliikkeiltä. Lisäksi kertaluontoisia lahjoituksia on saatu hieman tavallista enemmän, mikä on tullut suureksi avuksi tässä erityistilanteessa.

- Uusia asiakkaita on tullut lisää, sillä monet ovat joutuneet tiukkaan tilanteeseen lomautusten ja muiden vaikeuksien vuoksi. Myös vakituisten asiakkaiden elämässä näkyy entistä tiukempi taloudellinen huoli kun lapset ovat kotona päivisin ja ruokaa menee enemmän. Joidenkin asiakkaiden aikuiset perheenjäsenet ovat palanneet opiskelupaikkakunnilta kotiin ja tämä tuo lisähaasteita perheille, kertoo keskuksen johtaja Kirsi Huldén.

Ikäihmisille on lähetetty lahjakortteja, jotta heidän ei tarvitse altistua tartunnoille tullessaan hakemaan ruokaa, jos joutuvat käyttämään julkista liikennettä.

Keskuksen liikkuvan tuen työntekijä on avustanut lähistöllä asuvia ikäihmisiä käymällä heidän puolestaan asioilla kaupassa ja apteekissa. Hän myös tarjoaa keskusteluapua puhelimessa nyt kun kotikäynnit eivät ole mahdollista.

Monet ’Sopan’ vapaaehtoistyöntekijöistä ovat joutuneet jäämään pois työstä, koska kuuluvat itse riskiryhmään. Mukaan on kuitenkin tullut uusia vapaaehtoisia mm. muista seurakunnista. Lisäksi Pelastusarmeijan työntekijöitä on siirretty toisista työpisteistä auttamaan, jotta toimintaa on pystytty turvaamaan. Olemme iloisia ja kiitollisia uusista vapaaehtoisista, jotka ovat halunneet tarjota auttavan kätensä juuri nyt tässä haastavassa tilanteessa.

Sosiaalipalvelukeskuksemme nettisivu päivittyy tilanteen mukaan.