Pelastusarmeijan katastrofityö sykloni Idain tuhoalueella jatkuu

image description

Sykloni Idai aiheutti tulvia ja suurta tuhoa Mosambikissa, Malawissa ja Zimbabwessa. Pelastusarmeija tukee ihmisiä kotien ja elämien jälleenrakentamisessa.

Kansainvälinen katastrofityöntekijä, kapteeni Heather Rossouw raportoi Beiran kaupungista Mosambikista: ”Hävitystä on edelleen paljon, mutta sykloni Idain tuhoamia koteja ollaan vähitellen jälleenrakentamassa. Ihmiset ovat hyvin luovia rakentaessaan uusia koteja puuta ja mutaa käyttäen.”

Pelastusarmeija on tähän mennessä auttanut 1 500 perhettä kolmella alueella. Näille perheille on jaettu ruokapakkauksia, joissa on ollut 20 kg viljaa (riisiä tai maissia), 10 kg papuja ja 2 litraa ruokaöljyä. Myös muita kuin ruokatarvikkeita on jaettu: 500 perheelle on annettu hyttysverkot, huopia, vedenpuhdistusainetta, saippuaa, pyykkisaippuaa, kulhoja, mukeja ja lautasia.

”Hätä on edelleen suuri”, kapteeni Roussow kertoo, ”mutta me näemme toivon pilkahduksia. Olemme hyvin kiitollisia Mosambikiin suunnatusta avusta ja jatkamme työtämme paikallisissa yhteisöissä.”

Pelastusarmeija toimittaa apua Mosambikin lisäksi Malawiin ja Zimbabween sykloni Idain tuhoalueille. Hätäapuvaihe on pikkuhiljaa päättymässä, mutta tuen tarve jatkuu hamaan tulevaisuuteen.

Kansainvälisen katastrofityön raportti