Pelastusarmeijan kierrätyksessä ollut oikeusprosessi tuli päätökseen

image description
Järjestö on tyytyväinen oikeuden päätökseen, joka määräsi Tampereen ja Turun kierrätyksessä olleen työntekijän korvaamaan järjestöltä anastamansa rahat.

Pelastusarmeija tarttui kierrätyksessä tapahtuneeseen varkaustapaukseen heti kun se tuli ilmi syksyllä 2015, ja asia annettiin viranomaisten tutkintaan. Kyseinen siviilityöntekijä myönsi jo esitutkinnassa syyllisyytensä ja sanoutui myös itse irti Pelastusarmeijan palveluksesta. 

Kierrätys on tapauksen johdosta tarkistanut kaikki rahasiirtojen käytännöt uudelleen ulkopuolisten tilintarkastajien toimesta. Tämä on erityisen tärkeää, sillä Pelastusarmeija pyrkii toimimaan läpinäkyvästi kaikilla osa-alueilla ja haluaa kaikella toiminnallaan olla aina ihmisten luottamuksen arvoinen. Uusilla käytännöillä ja tilintarkastajien erityistarkastuksilla varmistetaan, ettei vastaavanlainen tilanne voi syntyä uudelleen. 

Pelastusarmeijan kirpputoritoiminta alkoi vuonna 1970 ja on ollut vuosikymmenten aikana avuksi lukemattomille suomalaisille, niin tavaroiden kuin toiminnan tuotoista jaettujen avustusten kautta.