Pelastusarmeijan kirpputoreista iCare secondhand -myymälöitä

image description

Pelastusarmeija uudistaa kirpputori- ja kierrätystoimintaansa. Jatkossa kirpputorit tullaan tuntemaan iCare-myymälöinä, joiden sydämessä on hyväntekeväisyys. Uuden konseptin myötä liikkeistä tulee entistä kiinteämmin osa Pelastusarmeijan hyväntekeväisyystarjontaa ja varainhankintaa, johon kuuluu esimerkiksi Joulupata.

Pelastusarmeija on ollut Suomen kirpputoritoiminnan pioneereja jo 1960-luvulta lähtien. Korostaakseen hyväntekeväisyysluonnettaan ja erottuakseen markkinoilla Pelastusarmeija uudistaa asteittain kaikki myymälänsä iCare-konseptin mukaisiksi.

”Myyntituotot menevät hyväntekeväisyyteen, niillä autetaan kotimaan vähävaraisia. Haluamme samalla kirkastaa ajatusta lahjoittamisesta. Lahjoittamalla laadukasta voi tukea hyväntekeväisyystyötämme parhaiten. Siitä tulee myös nimi iCare, joka kuvastaa välittämistä”, kertoo Pelastusarmeijan iCare-myymälöistä vastaava Harri Lehti.

Ensimmäiset uudet liikkeet avautuivat viime vuoden loppupuolella kauppakeskus Willaan Hyvinkäälle ja kauppakeskus Tavastilaan Hämeenlinnaan.

Ensimmäisten iCare-myymälöiden avajaisia vietettiin Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa viime marraskuussa ja uusin myymälä avattiin heinäkuussa Kauppakeskus Columbukseen Helsinkiin. Liikkeet on toteutettu kokonaan uuden ilmeen mukaisesti. Nimi juontuu Pelastusarmeijan kierrätyspuodeista Virossa, mutta uuden konseptin logo ja myymäläilme on suunniteltu Suomessa. Liikkeiden ulkoasu raikastuu ja tuotevalikoima selkeytyy – iCare-myymälät tulevat pääosin keskittymään vaatteisiin, asusteisiin ja kodin pientavaroihin.

Kaikki myymälät muuttuvat asteittain iCare secondhand -liikkeiksi. Tällä hetkellä uusia iCare-myymälöitä on jo seitsemän. ”Mahdollisimman reipas siirtymä on tavoitteemme, mutta koska haluamme tehdä asiat viimeisen päälle, emme kiirehdi. Myös uudet liiketilat ovat mahdollisia”, täsmentää Harri Lehti. Pelastusarmeijalla on yhteensä 18 secondhand-myymälää ympäri Suomea.

ICare on välittämistä ja hyvän tekemistä yhdessä

Uusi raikas ilme ja uusiutuva tavaravalikoima houkuttavat toivottavasti myös aivan uusia kohderyhmiä. iCare on saanut erinomaisen vastaanoton kanta-asiakkailtaan ja uusilta kävijöiltä. iCare tulee näkymään myös verkossa osoitteessa www.icare-secondhand.fi.

Lisätietoja: iCare -ketjun johtaja Harri Lehti puh. 045 139 3512, [email protected]