Julkaistu 31.7.2019 11:07

Pelastusarmeijan odotettu patojen kierrätystempaus tulee taas!

Pelastusarmeija järjestää jälleen kerran kattiloiden ja patojen kierrätystempauksen.

Tarkoituksena on hankkia lisää patoja ensi joulun Joulupata-keräykseen. Patoja ja kattiloita voi lahjoittaa Pelastusarmeijan kirpputoreille pitkin vuotta tai ne voi tuoda maanantaina 19.8.2019 klo 9–18 Kolmensepänaukiolle, jossa Pelastusarmeijalla on patakierrätyspiste. Suuren suosion saanut tempaus järjestetään jo kolmatta kertaa.

Kierrätetyistä padoista tehdään Pelastusarmeijan työpajoissa joulupatoja

Kierrätetyt padat saavat uuden elämän joulupatoina Pelastusarmeijan asumispalveluyksiköiden työpajoissa. Työpajat ovat matalan kynnyksen kuntouttavaa työtoimintaa, joka on ainutlaatuista sekä maanlaajuisesti että kansainvälisesti. Pelastusarmeijan asumispalveluyksiköt tarjoavat työtoimintaa asukkailleen arkisin. Työtoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja siitä maksetaan työosuusrahaa. 

Patojen kierrätys on osa Joulupata-kampanjointia

Kattiloiden kierrätystempauksella halutaan muistuttaa ihmisiä rakastetusta Joulupata-keräyksestä, jonka tuotoilla autetaan kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Pata on symbolina vahva. Se on Joulupata-keräyksen tunnus, mutta se muistuttaa myös, ettei ruoka ole Suomessakaan kaikille itsestäänselvyys.

Patakeräystä kuvittavat Pertti Jarlan Fingerpori-hahmot. Itse asiassa Jarlan sarjakuvastrippi, jossa joulupatavahti kirjaimellisesti keräsi patoja, toimi innoituksena koko tempaukselle.

Millaisia patoja tarvitaan?

Kaikenlaiset kattilat ja padat käyvät, samoin kannet. Materiaali voi olla alumiinia, terästä tai valurautaa. Kattiloissa voi olla kahvat, ja kokokin voi vaihdella.

Padat ja kattilat voivat olla pohjaan palaneita tai muuten kuluneita, sillä ne muokataan ja maalataan Pelastusarmeijan asumispalveluyksiköiden työpajoissa joulupadoiksi, joihin kerätään rahaa. Ruoanvalmistukseen niitä ei enää tulla käyttämään.

Mikäli haluat tehdä saada enemmän tietoa kierrätystempauksesta, Joulupata-keräyksestä tai Pelastusarmeijan työtoiminnasta, ota yhteyttä. Pelastusarmeija viettää tänä vuonna 130. juhlavuottaan. Joulupatakeräys on järjestetty lähes alusta asti, jo vuodesta 1906.

Anne Fredriksson
Markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava
p. 040 747 0748
[email protected]

Antti Martikainen
Alppikadun asumispalveluyksikön johtaja
p. 044 757 7880

Kuva: Pertti Jarla on antanut Pelastusarmeijalle luvan käyttää Joulupataan liittyvää Fingerpori-sarjakuvastrippiä.