Pelastusarmeijan työ Burkina Fasossa tunnustetaan virallisesti

image description

Kenraali André Cox on antanut hyväksyntänsä Pelastusarmeijan työn viralliselle avaamiselle Burkina Fasossa. Läntisessä Afrikassa sijaitsevasta maasta tulee näin ollen maailman 130. valtio, jossa Pelastusarmeija tekee virallisesti tunnustettua työtä.

Vuonna 2005 päätettiin, että mahdollista Pelastusarmeijan työtä Burkina Fasossa tehtäisiin Ghanan territorion valvonnan alaisena. Sittemmin kuitenkin päätettiin, että ranskankielisenä maana Burkina Faso kuuluisi Malin alueeseen. Vuonna 2011 Burkina Fason hallinto rekisteröi Pelastusarmeijan, mutta tämä rekisteröinti ei vielä täyttänyt Pelastusarmeijan kansainvälisen päämajan minimivaatimuksia.

Näihin aikoihin Pelastusarmeijalla oli Burkina Fasossa kolme keskusta, ja jäsenmäärä oli hyvässä kasvussa. Syksyllä 2012 virallisen tunnustamisen tiellä oli vielä joitakin laillisia ja rahoittamiseen liittyviä esteitä, mutta asiat on nyt selvitetty.

Kapteenit ja malilaiset upseerit André ja Fatouma Togo johtavat tällä hetkellä työtä Burkina Fasossa ja toimivat pääkaupunki Ouagadougoun osaston johtajina. He saivat koulutuksensa Kongon demokraattisen tasavallan territoriossa ja ovat palvelleet myös Zimbabwessa.

Viralliset avajaiset pidetään Ouagadougoussa 25.–27. elokuuta 2018. Juhlaviikonlopun ohjelmaan kuuluu naisten ja miesten päivät, nuorten konsertti ja upseerikokous. Rukoilemme, että Pelastusarmeijan työ tulee edistämään maan virallisen tunnuslauseen ilmaisemia tavoitteita: ”Yhtenäisyys – Edistys – Oikeudenmukaisuus”.