Pelastusarmeijan uusi kenraali tulee Kanadasta

image description

Pelastusarmeijan Korkea neuvosto valitsi Pelastusarmeijan kansainväliseksi johtajaksi kanadalaisen Brian Peddlen. Hän on järjestyksessä 21. kenraali ja siirtyy kenraalin tehtävään kansainvälisen päämajan esikuntapäällikön paikalta elokuun alussa. Nykyinen kenraali André Cox jää silloin eläkkeelle.

Komentaja Brian Peddle on 61-vuotias. Hänet vihittiin upseeriksi vuonna 1977, ja sen jälkeen hän on työskennellyt kotimaassaan Kanadassa Pelastusarmeijan seurakuntatyössä eri osastoissa sekä piiripäämajassa. Vuonna 2007 hän sai määräyksen Uuden Seelannin, Fidžin ja Tongan territorioon piiripäälliköksi. Seuraava tehtävä oli toimia Iso-Britannian ja Irlannin Pelastusarmeijan ylisihteerinä. Vuonna 2011 hän palasi kotimaahan Kanadan ja Bermudan alueen johtajaksi. Kolmen vuoden kuluttua komentaja Peddle siirtyi kansainväliseen päämajaan Amerikan ja Karibian alueen sihteeriksi, ja sitten vuonna 2015 esikuntapäälliköksi eli kenraalin läheisimmäksi työtoveriksi.

Vuonna 1978 Brian Peddle avioitui Rosalie Rowen kanssa. Komentaja Rosalie Peddle aloittaa puolisonsa rinnalla uudessa tehtävässä. Hänestä tulee Pelastusarmeijan maailmanlaajuisen naistyön johtaja.

Valitsemisen jälkeen komentaja Peddle kiitti Korkeaa neuvostoa luottamuksesta. Hän sanoi tuntevansa nöyrää kunnioitusta suurta tehtävää kohtaan ja luottavansa kaikkivaltiaan Jumalan apuun ja johdatukseen, kun Pelastusarmeija jatkaa maailmanlaajuisen tehtävänsä toteuttamista tulevaisuudessa.