Pelastusarmeijassa juhlittiin 100-vuotiasta partiotoimintaa

image description

Tempelscouterna-lippukunta järjesti 100-vuotisjuhlanuotion keskiviikkona 17.5. klo 18 Temppelin pihalla. Täällä Pelastusarmeijan suomalainen partiotoiminta sai alkunsa vuonna 1917.

Juhlanuotio alkoi Margareta Silanderin ja Jarl Wahlströmin onnittelutervehdyksillä. Jarl Wahlströmin isä, kansainvälisen Pelastusarmeijan ainoa suomalainen kenraali, toimi aikoinaan Pelastusarmeijan partion johtajana, ja myös kenraalin puoliso Maire on ollut Tempelscouterna-lippukunnan johtajana. Malin Lindholm lahjoitti suomenruotsalaisten partiolaisten edustajana 100-vuotiaalle lippukunnalle kahvipannun. Tervehdyksiä ja lahjoja saatiin myös lippukunnilta Kallion Kaiut, Pursitytöt ja Siniritarit: Kallion Kaiut lahjoitti paristokäyttöiset lyhdyt juhannuksen Lyhty-leiriä varten, Pursitytöiltä saatiin lettupannu ja Siniritareilta rahalahjoitus ensiapulaukun täydentämistä varten. Tempelscouterna-lippukunnan Sudenpennut saivat tilaisuudessa uusia merkkejä, mm. Partio 100 v. -suoritusmerkit.

Ylisihteeri Ced Hills esitti juhlassa Pelastusarmeijan johtajien tervehdyksen. Hän kertoi, ettei ole koskaan ollut partiolainen, mutta on elämässään tehnyt lupauksia partiolaisten tapaan. Partiolupaus on partiotoiminnan ydin: se on lupaus rakastaa Jumalaa, kotimaata, maailmaa ja auttaa toisia ihmisiä. Juhani Laaksonen kiitti kaikkia paikalle saapuneita vieraita, ja Maija Hänninen palkitsi lippukunnan johtajan Birgitta "Gittan" Kiisken kansainvälisillä partiojohtajien Ko-Gi-tunnuksilla. Lämminhenkinen tilaisuus päätettiin partiorukoukseen ja loppusoittoon, minkä jälkeen juhlaväki suuntasi Temppelin alakertaan kakkukahveille.

Partion juhlavuositapahtumista seuraavana on juhannuksen Lyhty-17-juhlaleiri, joka järjestetään yhteistyössä Pelastusarmeijan Lasten lomakodin kanssa. Koko Pelastusarmeijan partiotoiminnan 100-vuotisen taipaleen pääjuhla on Helsingissä sunnuntaina 12.11.2017.

Lisätietoa Lyhty-17-juhlaleiristä