Rajat ylittävä evankeliumi

image description

Heinäkuun alussa pelastusarmeijalaiset eri puolelta maailmaa kokoontuvat yhteen kansainväliseen Boundless-kongressiin Pelastusarmeijan syntymäsijoille Lontooseen – iloitsemaan yhteydestä Jumalaan ja yhdessä heidän kanssaan, jotka ovat löytäneet pelastuksen Jeesuksessa. Silloin tulee kuluneeksi 150 vuotta hengellisen liikkeemme syntymästä.

Usko Jumalaan ja kristittyjen yhteys on suuri salaisuus, joka eletään näkyväksi ja todeksi maailman keskellä. Kohtaaminen Jeesuksen kanssa ei voi pysyä salassa, vaan se tulee julki. Joka on kohdannut Jeesuksen Kristuksen ja hänen evankeliuminsa, ei voi pitää sitä vain itsellään. Kristuksen seuraajina saamme välittää edelleen sitä sanomaa, minkä olemme itse kuulleet. Jumalan sana velvoittaa meitä julistamaan tätä kaiken voittavaa ja rajat ylittävää rakkauden viestiä toisille. Jumalan kaikki esteet ylittävä evankeliumi on tarkoitettu eteenpäin kuulutettavaksi. Jeesus sanoo: ”Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin minä lähetän teidät”, Joh. 20:21

Kun tunnustamme, että meidät on lähetetty, emme koskaan ole toimettomia – meillä on tehtävä. Se tulee esille siinä, miten suhtaudumme maailmaan, elämään ja sen tuomiin haasteisiin, toisiin ihmisiin, heidän tarpeisiinsa, heidän elämäänsä. Se on yhtä paljon rakkauden ja huolehtimisen osoittamista käytännössä kuin sanoilla todistamista.

Se tarkoittaa, että annamme Pyhän Hengen muovata meissä Kristuksen kaltaisuutta ja varustaa lähetystehtävään. Näin evankeliumi tulee jokapäiväisen elämän keskelle, jossa se vaikuttaa ja tekee työtään. Näin tapahtui myös William Boothin, Pelastusarmeijan perustajan, kohdalla ja näin tapahtuu edelleen, kun me vuorollamme otamme tehtävän vastaan.

Meitä kutsutaan elämään jokapäiväistä elämäämme ylistyksenä ja kiitoksena pelastuksen lahjasta. Koko elämämme on palvontaa, jatkuvaa Jumalan kohtaamista. Se ei ole elämän jakamista eri lokeroihin, työhön, perheeseen, vapaa-aikaan, ystäviin. Jumalanpalveluksemme on luonnollinen osa koko elämäämme.

Kristillinen kirkko, joka on varma Herransa uskollisuudesta, ei väsy julistamaan evankeliumin hyvää sanomaa, vaan kutsuu mukaansa ja rohkaisee kaikkia kristittyjä löytämään yhä uudelleen Kristuksen seuraamisen mielekkyyden ja ilon. Näin myös Pelastusarmeijassa haluamme tehdä.

Petter Kornilow
everstiluutnantti


 

Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä