Siunauksia radiosta ja osastolta

image description
Kadetti Arina Danilova toimii Jõhvin osaston johtajana Itä-Virossa. Mutta hänen ääntään on mahdollisuus kuulla aivan Mustanmeren rannalle asti, sillä hän toimii venäjänkielisen perheradion Radio Elin koordinaattorina ja toimittajana.

Kahden vuosikymmenen ajan Virossa on toiminut kristillinen radioasema Tartu Pereraadio, joka on levittänyt Jumalan ilosanomaa kautta itäisen Viron. Vironkielisen kanavan rinnalle syntyi vuonna 1999 venäjänkielinen kanava Radio Eli. Kadetti Arina Danilova kohtasi uuden – siunaavan – haasteen, kun Pelastusarmeija tuli mukaan hänen elämäänsä.

Kuunnellen Jumalaa

Narvasta kotoisin oleva, 34-vuotias Arina Danilova on ehtinyt monenlaista nuoresta iästään huolimatta. Hän on kouluttautunut kahteen hyvin erilaiseen ammattiin: kondiittoriksi ja eläintenjalostajaksi. Sydän kuitenkin vei media-alalle, ja hän on toiminut Radio Elin koordinaattorina kymmenen vuoden ajan. Sitten Pelastusarmeija astui kuvioihin.

– Mieheni halusi palvella Pelastusarmeijassa. Itselleni muutto toiseen seurakuntaan oli erittäin iso ja vaikea päätös. Tiesin, että kun olen valintani tehnyt, niin sillä tiellä pysyn. Minun piti parin kuukauden ajan rukoilla Jumalaa hartaasti ja kysyä, mikä on hänen tahtonsa. Kahdesti hän sanoi minulle selkeästi, että kuulun Pelastusarmeijaan. Tunsin, että Herra siunasi päätökseni. Nyt saan kokea hänen täyden rakkautensa.

Parhaillaan Arina käy upseerikoulua ja toimii Jõhvin osaston johtajana.

– Pidän opiskelusta, jota teemme Tallinnassa ja Suomessa, sekä online-kursseista, joita suoritan Moskovan Seminaarin kautta. Olen saanut opiskelun kautta paljon ideoita ja ymmärrystä. Tämä on minulle siunaus.

Kuunnellen radiota


Arina on aina nauttinut työstään perheradion koordinaattorina. Myös siksi tulo Pelastusarmeijaan hiukan mietitytti häntä – edessä oli luopuminen asiasta, jota on rakastanut yli vuosikymmenen.

– Ajatuksena ei ollut enää jatkaa radiotyötä. Luutnantti Alexei Burunov, Jõhvin osaston aiempi johtaja, oli ensimmäinen, joka antoi idean studion rakentamiseen Jõhvin osastolle. Ajattelin: ”Johan on kumma ajatus!”  Mutta Jumalan mielestä ajatus ei ollut lainkaan outo. Ja mikä hienoa, radiotoiminta on tuonut eri seurakunnat läheisempään yhteistyöhön täällä Jõhvissa. Voimme tukea toisiamme.

Radion vaikutusalue ulottuu kauas Jõhvin ulkopuolelle. FM-taajuuksilla Radio Eli kuuluu itäisessä Virossa, AM-taajuudella oikeanlaisella säällä 2 500 km etäisyydelle – Mustanmeren rannikolle asti. Lisäksi internetradiota on mahdollisuus kuunnella kautta maailman.

– Haluamme kutsua ihmisiä osallistumaan aktiivisemmin seurakuntatoimintaan, kutsua ihmisiä pelastukseen ja voimaannuttaa kristittyjä.

Perheradio nimensä mukaisesti tarjoaa ohjelmaa koko perheelle, nuoria ja lapsia unohtamatta. Arina itse on aamuohjelman puikoissa.

– Kerran viikossa teen kolmetuntisen livelähetyksen, johon ihmiset voivat herätä ja aloittaa päivänsä. On etuoikeus tehdä ohjelmaa, jonne ihmiset voivat soittaa ja esittää kysymyksiä. Se on hyvin vuorovaikutteista.

– Kerran kuussa teemme myös rukouslähetyksen, jonne ihmiset soittavat ja esittävät rukouspyyntöjä. Rukoilemme heidän puolestaan. Vähän aikaa sitten ohjelmaamme soitti eräs mies ja pyysi apua päihdeongelmaansa. Hän halusi päästä päihdekuntoutukseen. Se oli ensimmäinen tämänkaltainen tapaus Jõhvin yksivuotisen radiotoiminnan aikana. Se oli todellinen kannustus, sillä tuntui että teemme jotakin, jolla on merkitystä.

Muut seurakunnat ovat vahvasti ohjelmantuotannossa mukana, ja Arina toimii kokonaisuuden koordinaattorina.

– Viikoittain meillä käy adventtikirkosta pastori, joka pitää raamattutuntia. Word of Life -seurakunta tuottaa ohjelmaa, jossa riippuvuuksista kärsiville jaetaan tietoa ja yritetään ohjata päihdekuntoutukseen. Ohjelmassa käy vieraita, jotka todistavat parantumisestaan.

Radiotoiminta on näkynyt positiivisella tavalla myös osaston toiminnassa.

– Osastolle on tullut uusia kävijöitä, jotka kuuluvat eri seurakuntiin, mutta ovat tulleet radio-ohjelman houkuttelemana tutustumaan Pelastusarmeijaan. Se on erinomainen työkalu Armeijan tunnettavuuden nostamiseen. Eräs ohjelmamme käsitteleekin Pelastusarmeijan historiaa. Toivottavasti tulevaisuudessa voisimme pitää ohjelmia, joissa Pelastusarmeijan upseerit voivat tulla kertomaan Armeijan eri puolista.

Eräänä toiveena on nuorten radiotoiminnan aloittaminen.

– Perjantaisin meillä on nuorisokokoontuminen. Halusimme kesäleirin jälkeen tarjota jotain nuorille, sillä heitä alkoi kokoontua entistä enemmän osastolle. Meillä on ajatus radio-ohjelmasta, sillä muutamilla nuorilla on mielenkiintoa ja halua tulla siihen mukaan. Nyt opetamme heitä, miten radiolähetystä tehdään. Unelmana on, että jatkossa voimme tuottaa nuorten kanssa yhdessä ohjelmaa.

Kuunnellen sydäntä

Radiotoiminnan ohella lapsityö on saanut mukavan jalansijan Jõhvin osastolla. Vuoden verran vauvalaulu on ollut mukana osaston ohjelmassa.

– Mukana on ollut useita lapsia äitiensä kanssa – ja on kerran yksi isäkin, toteaa Arina hymyillen.

– Parhaillaan kokoamme uutta ryhmää, sillä lapset ovat kasvaneet. Lapset reagoivat musiikkiin todella hyvin. On myös hauskaa, että vaikka monet vanhemmista eivät ole aktiivisesti osaston toiminnoissa mukana, niin pidämme tiiviisti yhteyttä sosiaalisen median kautta.

Arina iloitsee siitä, miten Armeijaan suhtaudutaan Jõhvissa.

– Monet muista seurakunnista ovat kiinnostuneita ja yllättyneitä ihmisistä, jotka käyvät osastollamme. Täällä on ihmisiä yhteiskunnan matalimmalta portaalta. Monelle on yllätys nähdä, että myös nämä ihmiset käyvät kirkossa.

– Työ ihmisten parissa on paljon haastavampaa kuin pelkkä radiotyö, mutta se on myös paljon siunaavampaa. Pelastusarmeijaan tulo oli minulle suurempi siunaus kuin olisin koskaan uskonut. Jokainen ihminen, joka tulee luoksemme avuntarpeessa, koskettaa sydänjuuria myöten. Nämä ihmiset saavat näkemään Jumalan uusin silmin. Rukoilen, että kaikki voisivat kokea tällaisen siunauksen ja täyttymyksen työssään.

Toni Kaarttinen 
Kuvat: Toni Kaarttinen 


Suomessa Radio Eli kuuluu AM-taajuudella 1035 kHz.
Internet-radioasema: www.radioeli.ru


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä