Sotahuudon kesäiset kirjavinkit

image description
Kesä on aikaa, jolloin voi rentoutua, nostaa jalat ylös ja tarttua hyvää kirjaan – satoi tai paistoi! Sotahuudon toimitus ehdottaa kesäluettavaksi Pelastusarmeijan pioneerin elämästä kertovaa Maijaliisa Dieckmannin Äitejä ja äitien lapsia. Lisäksi ystävämme ovat listanneet omat kesäiset suosikkinsa. Mukavia lukuhetkiä!

Maijaliisa Dieckmann:
Äitejä ja äitien lapsia,
Alva Forsiuksen tarina

Kustannusliike Lukutoukka 2016

Alva Forsius oli yksi 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun merkittävistä sosiaalisen alan vaikuttajista. Alva valmistui Pelastusarmeijan luutnantiksi vuonna 1889. Hän oli Suomen Pelastusarmeijan uranuurtaja, yksi kolmesta, jotka toivat Pelastusarmeijan Suomeen. Hän vaikutti Porvoon seudulla päämääränään naisten aseman parantaminen ja heidän elinehtojensa kohentaminen. Alva Forsius muun muassa perusti Solhemin, Suomen ensimmäisen yksinäisten naisten ja heidän lastensa turvakodin. Solhem toimii vielä tänäkin päivänä – Pelastusarmeijan päiväkotina.

Maijaliisa Dieckmann on porvoolainen kirjailija, jonka keskeisintä tuotantoa ovat historialliset lasten- ja nuortenromaanit. Vuonna 1983 hän voitti Tuomas Karila -palkinnon vuoden parhaasta nuortenkirjasta Aurajoen tyttö (WSOY 1982). Hän on saanut myös Topelius-palkinnon 2003 parhaasta nuortenkirjasta Luostarin Piritta (Tammi 2003). Maijaliisa Dieckmannilla on myös aikuisille suunnattuja teoksia kuten Rohkea nainen – viisautta ja pitkää ikää (Recallmed 2005) ja Muurin takana soi mandoliini (Recallmed 2007).

Ystävämme suosittelevat:


Katja Kallio: Yön kantaja
(Otava 2017)

Seilin saarelle sijoittuva historiallinen romaani. Kielellisesti taitava, kiinnostava ja koskettava tarina.

Tilar J. Mazzeo: Irenan lapset (Like 2017) Puolalaisen Irena Sendlerin elämäkerta. Sendler pelasti natsimiehityksen aikana tuhansia lapsia turvaan Varsovan ghetosta.

– kirjailija Anna-Leena Härkönen

Suosittelen Pete Greigin kirjoja. Hän kirjoittaa rukouksesta tavalla, joka herättää sydämen aivan uuteen kaipuuseen! Alkukielisinä löytyy ainakin Red Moon Rising, Dirty Glory ja God On Mute.

– Nina

Arto Mikkola: Aitouden aateluus. Matka elpymisen ja ilon lähteille (Karisto 2008)

Kirjailijan arjen kokemuksiin, psykologiseen ajatteluun ja kristilliseen uskoon perustuva puheenvuoro siitä, millä tavalla voimme palautua arjen aherruksesta ja mistä ammentaa uusia voimia. Aikuisen seikkailu kohti hyvinvointia!

– Arja

Graeme Simsion: Vaimotesti (Otava 2014)

Juuri sopivan keveää ja humoristista luettavaa aurinkoisiksi kesäpäiviksi. Saa lukijan kuitenkin ajattelemaan ihmisten erilaisuutta ja vuoro- vaikutuksen eri tasoja ihan huomaamatta!

– Pilvi

Suosittelen lämpimästi Kyllikki Villan matkapäivä-kirjoihin perustuvia Vanhan rouvan lokikirjaa (Like 2004), Pakomatkalla – toinen lokikirja (Like 2007) ja Myrskyssä – kolmas lokikirja (Like 2010). Kirjat ovat mielenkiintoista luettavaa erilaisesta matkustamisesta rahtilaivoilla.

– Heidi

Kesällä on hyvä lukea kirjoja, jotka päästävät mielikuvituksen valloilleen. Suosittelen fantasian klassikoita: Hobitti,Taru sormusten herrasta ja Harry Potterit. Niissä pienet olennot tekevät suuria asioita – rakkaus ja yhdessä tekeminen ovat tarinan ytimessä. Fantasian lisäksi maaginen realismi on hyvä valinta, etenkin sen mestari Gabriel Garcia Marquez. Rakkautta koleran aikaan (SSKK 1989) on oma suosikkini.

– Kaisa

John Burke: Mutaa ja mestariteos. Näe itsesi ja toiset Jeesuksen silmin (Päivä 2013)

Innostava, silmiä avaava ja lukijan peilin eteen asettava. Kirjan parissa joutuu tuon tuosta arvioimaan itseään, vaikuttimiaan ja toimintatapojaan.

– Ritva

Leon Uris: Exodus(1958)

Kirja kertoo juutalaisten vaikeuksista ja vapaus-sodasta toisen maailmansodan jälkeen.

– Lars

William P. Young: The Shack (2007)

Tämä kirja kosketti minua aikana, jolloin olin menettänyt jotakin minulle rakasta ja tärkeää.

– Ana

Mika Waltari: Sinuhe Egyptilänen (WSOY 1945)

Hieno kuvaus valtasuhteista ja inhimillisyydestä. Moni asia pätee myös nykyaikaan.

– Teemu

Suosittelen suomalaisen evankelistan Sointu Thakurin kirjoittamaa kirjaa Tie siunauksiin (KKJMK 2008). Kirjan luvut sisältävät kokemuksia evankelioimisesta henkilökohtaisella tasolla ja siitä miten voitetaan ihmisiä Jeesukselle.

– Teija 

Kuvat: Bibliotheek Bornem


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä