Sotahuuto 130 vuotta - Arkistojen aarteita: Pääsiäinen 1926

image description
Hyvääsanomaa vuodesta 1890 lähtien! Sotahuuto on yksi Suomen pitkäikäisimmistätauotta julkaistuista aikakauslehdistä. Tässä sarjassa kurkistamme Sotahuudon arkistojen kätköihin.
Pääsiäisperinteisiimme on aina kuulunut Pelastusarmeijan kansainvälisen johtajan, kenraalin, pääsiäistervehdys. Vuonna 1926 kenraali Bramwell Booth kirjoitti hyvin voimallisen viestin. Ylisihteerin muistiinpanoissa taas näemme vilauksen sen hetkisistä ajankohtaisista aiheista.

 Lauantaina 3 p:nä Huhtikuuta 1926

Jeesus elää.

Kirj. kenraali Bramwell Booth.

 
Jeesus elää! Tämä ihana totuus on ainoatoivomme maailman pelastuksesta ja se on myöskin kannustavana voimana ankarassa taistelussamme ihmissielujen hyväksi.

Meitäympäröi luita täynnä oleva laakso. Rakkaus on kuollut. Toivo on kuollut. Usko on kuollut. Kunniantunto on kuollut. Puhtaus on kuollut. Vapaus on kuollut.Nöyryys on kuollut. Säädyllisyys on kuollut. Siveellinen ja henkinen kuolema vallitsee kaikkialla. Ihmiset ovat todellakin kuolleita – kuolleita rikoksissaan ja synneissään.

Mitä me tarvitsemme? Mikä onsydämemme salainen toive? Mikä rukouksemme hätähuuto? Ajallisiako etsimme? Emme! Tuhannesti emme! Sen kyllä Jumala tietää! Meillä on ainoastaan yksi toivoja yksi toivomus, ja se on päästä ”kuolemasta elämään”. Me tarvitsemme elämää, ylösnousemuselämää, yltäkylläisempää elämää, jumalallista elämää, keskellä tätä syvää, synkkää kuolemanlaaksoa.

Toivo, mikä kantaa meitä eteenpäin. Kristus on se lähde, mistä uupuneet henkemme saavat voimaa, ylösnoussut Kristus, joka on tullut kuolleista herättämään. Hän on ”eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne.”

”Kuolleita synnissä.” Jeesus ei koskaan pitänyt syntiä vähäpätöisyytenä.Hän sanoi, että se oli turmiollinen, läpeensä turmiollinen – olemukseltaan, ilmenemismuodoltaan, tarkoituksiltaan. Muuta parannuskeinoa ei ole kuin hänen lääkitsemisensä – ei taivaiden sade,eikä kaikkien merien vedetkään voi sitä pestä, eikä helvetin tuli polttaa sen saastaisuutta. Ainoa toivo oli Jeesuksen uhriveressä. Siksipä hän tulikin vuodattamaan verensä pelastaakseen kansan synneistä.

Muutamat meistä tiedämme kalliisti maksetun kokemuksemme perusteella kuinka syvällä saastaisuuden juuret voivat piillä ihmisluonteessa. Ja huomioita tekemällä näemme, miten syvällä synnin syvänteihin ihmiset voivat vajota. Toteamme synnin tuottaman mieshukan, sen raakuuden, tuhoa tuottavan vaikutuksen ja sen saatanallisen viehätysvoiman. Ja me tiedämme löytyvän vain yhden toivon –Karitsan, joka ristiinnaulittiin, mutta nousi kuolleista ja iäti elää pelastukseksemme.


Ylisihteerinmuistiinpanoja.P. M. 20. 3. 26.

Toivomme kaikille tovereillemme ja ystävillemme iloista pääsiäistä. Ilmetköön ylösnousemisvoima pääsiäiskokouksissamme ja tulkoon sejokaisen heikon, horjuvan osaksi!

*

Näitä muistiinpanoja luettaessa on parhaillaan pääsiäisuhrikeräyksen aika. Tehköön rakkaat kerääjämme parhaansa. Kun useamman kerran on turhaan yrittänyt tavata jotain keräysalueellaan asuvaa henkilöä, niin on taipuvainen jättämään yrityksensä sikseen, mutta yritettäköön vielä kerran! Sellaisille, jotka eivät ole antaneet apueräänsä, haluaisin sanoa, ettei ole vielä liian myöhäistä antaa.

Pelastusarmeijan teekauppa, mikä sodan tähden täytyi lakkauttaa, on jälleen elpynyt. Alku onollut hyvä näinä ensi viikkoina, jolloin teetä on ollut saatavana. On syytä uskoa, että se erinomainen maine, mikä teellä ennen sotaa oli, on jälleen leviävä laajalle, sitä mukaa kuin tavara tulee tunnetuksi. Tilauksia voidaan tehdä osastojen johtavien upseereiden välityksellä tai suoraan kauppaosastostamme Cityn kauppakuja, Helsinki.

*

Muuan naishenkilö toijoitakin päiviä sitten päämajaan muutamia kallisarvoisia koruja, lahjoittaen ne lähetysrahastoon. Sydämellinen kiitos antajalle! Esimerkki on seuraamisen arvoinen. 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä