Terve sielu terveessä ruumiissa

image description
Olen varttunut kauniissa Etelä-Saksassa vuorten, järvien ja metsien ympäröimänä. Sain viettää paljon aikaa ulkona, ja olen nuoresta asti harrastanut runsaasti liikuntaa.

 Opin jo nuorena hiihtämään (sain ensimmäiset sukset 4-vuotiaana), pyöräilemään, uimaan, melomaan, rullalautailemaan, vaeltamaan ja kiipeilemään vuorilla. Koulussa liikunta oli lempiaineeni, ja olin erityisen kiinnostunut kilpailulajeista. Myöhemmin opettelin myöspelaamaan tennistä, sukeltamaan ja harrastamaan vesihiihtoa sekä taekwondoa. Kävin myös paljon kuntosalilla ja lenkkeilin. Urheilu oli tärkeä osa elämääni ja hyvinvointiani.  Lenkkeilin lähes päivittäin ulkona säässä kuin säässä ympäri vuoden. Tunsin itseni niinhyväkuntoiseksi ja vahvaksi, ettei mikään tai kukaan voinut horjuttaa minua. Sitten koitti päivä, joka sai maailmani sekaisin. Lääkäri kertoi minulle, ettei lonkkani kestäisi enää juoksemista. Olin järkyttynyt! Minulla ei ollut koskaan aikaisemmin ollut sen kummempia terveysongelmia.

Silloin jouduin kysymään itseltäni, mitkä asiat ovattärkeitä elämässä, kuolemassa ja ikuisessa elämässä, materiassa, ruumiissa, terveydessä ja hengellisissä asioissa. Niihin aikoihin nuori kristitty nainen kertoi minulle Jeesuksesta. Luimme yhdessä Raamattua, ja Jumala avasi sydämeni hänen rakkaudelleen (Joh. 3:16). Kohtasin Jeesuksen henkilökohtaisesti, jahänen Pyhällä Hengellään oli (ja on edelleen) vahva vaikutus koko minun elämääni, ruumiiseeni, mieleeni ja sieluuni. Hän toi tasapainon elämääni, ja antoi laajempaa perspektiiviä.

Raamatussa opetetaan, että Jumala arvostaa ruumistamme, ja että on hyvä olla fyysisesti aktiivinen (esim. 1. Tim. 4:8).

Tutkijat korostavat tänä päivänä sekä terveellisen ruokavalion että etenkin ulkoliikunnan fyysisiä ja henkisiä hyötyjä. Heidän mukaansa ulkoilu vähentää vihaisuutta, pelkoa, jännitystä ja masennusta ja lisää myönteisyyttä, henkistä hyvinvointia sekä onnellisuutta.

Olen niin iloinen, että Jeesus voi auttaa meitä tekemään hyviä, vastuullisia ja terveellisiä valintoja sekä pitämään yllä hyvää tasapainoista elämää. Minä yritän pitää motivaatiota yllä, tarkkailla painoani, syödä terveellisesti (paljon hedelmiä, kasviksia, siemeniä, ja vain vähän suolaa, sokeria ja rasvaa), nukkua/levätä tarpeeksi ja liikkua säännöllisesti(kävelen, nousen portaita, teen kotitöitä, harrastan gospelrivitanssia…).

Miten sinä pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi? Oletko vielä kohdannut Jeesusta henkilökohtaisesti? Toivon ja rukoilen, että löydät Jeesuksesta elämääsi hyvinvointia ja tasapainoa.

Siunausta, ja muista liikkua raikkaassa ulkoilmassa.

Anne-Dore Naud
eversti
naistyön presidentti 


    Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

    Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

    Tilaa Sotahuuto tästä