Tervetuloa Viroon

image description
Järvien ja metsien maa – hiihdon ja pyöräilyn maa. Maa, joka tunnetaan joka viides vuosi pidettävistä laulujuhlistaan, jotka kokoavat tuhansia ihmisiä laulamaan yhdessä kauniista maastaan.

Maa, joka on kokenut konflikteja, maa, joka on historiansa aikana ollut toisten kansojen vallan alla eripituisia aikoja, mutta joka yhä pitää vahvasti kiinni omasta kielestään ja identiteetistään.

Olen huomannut, miten todella tärkeä asia kieli on, kun olen yrittänyt kommunikoida ihmisten kanssa Virossa. Olen yrittänyt oppia viron kieltä, mutta heikolla menestyksellä! Olen hyvin kiitollinen kääntäjistä mutta on ollut hetkiä, jolloin minun on vain pitänyt turvautua yksinkertaisempiin viestinnän muotoihin, kuten kuviin tai runsaaseen elehtimiseen. Viron Päästearmee toimii sekä venäjän- että vironkielisissä yhteisöissä, mutta kieli, jota ihmisillä on tarve kuulla, on sama Virossa, Suomessa, Britanniassa, kaikkialla... 1. Kor. 13 muistuttaa minua siitä, että meidän tulee puhua taivaan kieltä – ”Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali.”

Kun Viro vapautui neuvostovallasta ja itsenäistyi uudelleen, maassa asuvilla oli mahdollisuus valita, ottavatko he Viron vai Venäjän passin vai ulkomaalaispassin – heidän piti päättää, miten he tahtoivat identifioitua. Kristittyinä meidän pitää tietää, keitä olemme ja kenelle kuulumme. Identiteettiämme ei määritä se mitä omistamme tai mitä teemme, vaan uusi elämä Kristuksessa. Olemme Kuninkaan lapsia!

Kun luet tulevia uutisiamme, saat ehkä tietää jotakin uutta elämästä tämän päivän Virossa, maassa, joka olisi helposti voinut menettää oman kielensä ja identiteettinsä. Rukoilen, että tiedät kuka sinä olet Kristuksessa Jeesuksessa, ja että joka päivä tavallisessa elämässä ja arjen rutiineissa pyrit puhumaan sekä sanoin että teoin rakkauden kieltä.

Lyn Hills
naistyön sihteeri 

Viron työn rukous- ja uhrisunnuntai 11.9. osastoissa kautta Suomen


Tue tärkeää perheiden kanssa tehtävää työtä  Tästä

 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä