Uudistettu Tampereen osasto on avautunut

image description

Launtaina 21. tammikuuta Tampereen Pelastusarmeijalla oli aihetta juhlaan, kun osaston uudistetut tilat otettiin käyttöön kahvikakkutarjoilun ja juhlakokouksen merkeissä. 

Juhlassa pormestari Anna-Kaisa Ikonen kiitti Pelastusarmeijaa yli satavuotisesta työstä Tampereen kaupunkilaisten hyväksi ja piti tärkeänä, että yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin. Luterilaisen seurakunnan pastori Veli- Pekka Järvinen toi puheenjohtajan ominaisuudessa tervehdyksen Tampereen ekumeeniselta työryhmältä. Pelastusarmeijan ylisihteeri, everstiluutnantti Ced Hills muistutti puheessaan, että vaikka kiitämme Jumalaa upeista uusista tiloista, tärkeintä on muistaa että me kristityt muodostamme Jumalan rakennuksen. Tilaisuudessa oli lämmin ilmapiiri ja ihmiset nauttivat yhteydestä. Yhdistetyn soittokunnan mukanaolo loi erityistä juhlan tuntua tilaisuuteen.

Remontin yhteydessä avustustoimiston työpiste siirtyi osaston yhteyteen.  Avustustoimisto toimii nyt kahvilamaisena tilana, missä avustuspalvelujen lisäksi on tarkoitus järjestää erilaista ryhmätoimintaa, kuten opiskelija-iltoja ja perhekerhoa. Sosiaaliohjaaja Veera Haapalahti vetää toimintaa yhdessä osastonjohtajien kanssa.

- Tavoitteenamme on kohdata kaikki yhtälaisesti ja tuoda ihmiset yhteen. Sydän Jumalalle, käsi ihmiselle, toteaa Tampereen osaston johtaja, kapteeni Metti Saajoranta.

Remontin mukana myös osaston sali ja kellarikerroksen huoneet ovat nykyaikaiset, tulevaisuuden haasteita vastaavat tilat. Osasto on nyt varustettu hissillä, mikä helpottaa liikuntarjoitteisten osaston jäsenien käyntiä osastolla. Sali on varustettu nykyaikasella valo- ja äänitekniikalla. Kellaritila on kasvojenkohotouksen myötä suunniteltu lasten ja nuorten maailmaksi. Tiloissa on perhehuone, jossa on paljon leluja ja aktiviteetteja. Vähän varttuneemmille on pyhäkouluhuone askartelumahdollisuuksilla ja teini-ikäisille viihtyisä, tunnelmavalaistu nuorisohuone, jossa on taulu-tv ja sohvat.

­­- Meidän vakaa ajatus on katsoa tulevaisuuteen ja ottaa huomioon myös tulevien sukupolvien tarpeet. Lapset ja nuoret ovat sydämissämme - toivomme tavoittavamme heidät entistä paremmin, kertoo Tampereen osaston johtaja, kapteeni Tero Saajoranta.

Teksti ja kuvat: Toni Kaarttinen