Julkaistu 4.4.2024 07:00

Yhtenäisyyttä monimuotoisuudesta

Helmikuussa vierailin aviomieheni kanssa Porvoon Pelastusarmeijassa. Sunnuntaikokouksen jälkeen teimme pienen kierroksen kaupungilla ja kävimme sisällä kauniissa vanhassa luterilaisessa kirkossa. Kaikkialla maailmassa pienissä ja suurissa kaupungeissa, jopa kylissä, on vähintään yksi kirkko. Ihmiset käyvät kirkossa joko jumalanpalveluksessa tai katsomassa sitä nähtävyytenä. Sekä uskovat että muut ihmiset yhdistävät kirkot Jumalaan.

On kiinnostavaa, että kreikan sana ecclesia, joka käännetään kirkoksi, ei koskaan viitannut rakennukseen. Jeesus käytti sitä sanaa kolme kertaa Uudessa testamentissa Matteuksen testamentissa puhuessaan Häneen uskovien ryhmistä. Uudessa testamentissa ei ole selkeää kuvausta siitä, mitä kirkko on. Monia vertauksia kuitenkin löytyy. Tunnetuimpia ovat Ruumis, Viiniköynnös ja oksat, Kaupunki vuorella, Suola, Perhe. Nämä vertaukset kertovat Jumalaan uskovien yhteisöistä, joiden ihmisiä yhdistää turvautuminen Jumalaan, jotka auttavat toisiaan ja vaikuttavat ympäröivään maailmaan rakkauden ja armon kautta. Jokaisella uskovalla on oma tehtävänsä ja paikkansa kirkossa. Kaikki ovat tärkeitä, Jumala ottaa jokaisen vastaan!

Ensimmäisessä kirjeessään korinttilaisille apostoli Paavali kirjoitti, että uskovan ruumis on paikka, jossa Jumalan Henki elää. Jokainen uskova on elävä temppeli, Jumalan kirkko. Kristittyjä on niin paljon, ja olemme kaikki niin erilaisia. On monenlaisia kirkkoja ja niiden sisällä monenlaisia uskonnollisia yhdyskuntia. Näin asiat ovat nyt, tällaista se oli Uudessa testamentissa ja näin on ollut kautta aikojen. Se on luonnollista, koska kirkot koostuvat ihmisistä, ja ihmiset ovat keskenään niin erilaisia. Monimuotoisuus on etu, koska kuka tahansa voi löytää kirkon, jossa viihtyy ja voi palvoa Jumalaa itselleen sopivimmalla ja miellyttävimmällä tavalla.

Kun näemme kirkkorakennuksen, voimme ihailla sen kauneutta. Muistetaan kuitenkin, että jokainen meistä on myös kaunis Jumalan temppeli, jos vain uskomme Jeesukseen!

Anna Kotrikadze
majuri
naistyön sihteeri 

Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä