Julkaistu 2.6.2023 07:00

Elämä on juhlan arvoista

Suomen kesässä ei ole tylsää hetkeä. Erilaisia kesäjuhlia ja tapahtumia löytyy jokaiseen makuun.

Musiikkifestivaaleja järjestetään sekä hanurinsoiton että raskaan rokin ystäville, ja kaikille siltä väliltä. Kesäteattereita sekä isompia tai pienempiä urheilutapahtumia on lähes joka pitäjässä. Itseäni kiinnostavat monien hengellisten kesäjuhlien erilaiset kirjallisuustapahtumat. Ehkä tänä kesänä pääsen vihdoin käymään Kajaanin runoviikolla tai Volter Kilpi -kirjallisuusviikolla Kustavissa. Sodankylän elokuvajuhlat eivät valitettavasti taaskaan mahdu kalenteriini.

Yksi iso merkittävä jokakesäinen tapahtuma on Porissa järjestettävä SuomiAreena, jossa keskustellaan monista tärkeistä yhteiskunnallisista aiheista. Tänä vuonna myös Pelastusarmeija osallistuu keskusteluun muistuttamalla ihmiskaupan ja nuoriin kohdistuvan groomingin vaaroista. Jos satut olemaan Porissa juhannuksen jälkeisellä viikolla, tule kuuntelemaan järjestämäämme paneelikeskustelua kaupungintalon lavalle tiistaina 27.6. klo 13 tai käy tervehtimässä meitä tapahtumatorilla, jossa olemme telttoinemme tiistaista perjantaihin.

Raamatussakin puhutaan paljon erilaisista juhlista. Sekä juutalaiseen että kristilliseen vuoteen sisältyy monia suuria juhlia, jolloin ihmiset kokoontuvat palvelemaan Jumalaa ja iloitsemaan yhteydestä toinen toistensa kanssa. Ihmekös tuo, sillä jos kellä niin meillä, jotka palvelemme elävää Jumalaa, on syytä juhlia!

Raamatusta olemme omaksuneet myös ajatuksen viikoittaisesta lepopäivästä, jota kristityt viettävät perinteisesti sunnuntaina. Nykyään kaikilla ei valitettavasti ole mahdollisuutta pitää vapaapäiväänsä sunnuntaina, ja sen myötä Suomesta onkin katoamassa yhteisöllisen viikkojuhlan tuntu. Virren sanat ”Pyhäaamun rauhaa hiljaa huokuu maa, häly mainen häipyy” eivät enää avautune kuulijoille samalla tavalla kuin ennen.

Jokaviikkoinen lepopäivä on yksi kauneimmista Jumalan ihmisille antamista lahjoista, sillä siihen sisältyy ajatus siitä, että joka ikisellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus kerran viikossa viettää juhlaa. Käsky ”muista pyhittää lepopäiväsi” ei tarkoita vain sitä, että minun täytyy levätä, vaan se muistuttaa siitä, että minun tulee mahdollistaa lepo myös muille. Suomessa saamme olla kiitollisia siitä, että viikkovapaa on kirjattu työaikalakiin, mutta läheskään kaikkialla maailmassa ei näin ole. On hyvä miettiä, voinko kenties joillakin omilla valinnoillani edistää oikeudenmukaisuutta maailmassa ja vaikuttaa siihen, että kaikilla ihmisillä olisi mahdollisuus viikoittaiseen juhlapäivään.

Saga Lippo
majuri
ylisihteeri 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä