Julkaistu 1.7.2021 10:00

Kenraalin kirje pelastusarmeijalaisille

Hyvät pelastusarmeijalaiset!

Tervehdin teitä Jeesuksen Kristuksen nimeen ja lähetän tämän kirjeen toivoen, että vastaanotatte sen siinä hengessä, jossa se on lähetetty. Haluan samalla vakuuttaa, että rukoilen puolestanne ja että – Jumalan armosta – rakastan ja arvostan teitä kaikkia.

Menneenä vuonna koronavirus on vaikuttanut koko ihmiskuntaan. Ymmärrän hyvin, omakohtaisesti, miten se on koskettanut meitä kaikkia, ja että jotkut ovat kärsineet enemmän kuin toiset. Olen ylpeä siitä anteliaisuuden kulttuurista, joka kukoistaa Pelastusarmeijassa mahdollistaen avun, lohdun ja rohkaisun tarjoamisen lukuisille ihmisille. Etsiessämme tietä ulos pandemiasta keskitymme eri rokotteisiin. Niiden tasapuolinen saatavuus on kiistanalainen kysymys, ja Pelastusarmeijan puolesta olen antanut ääneni kuulua. Ellette ole vielä saaneet rokotusta, toivon, että minun laillani otatte sen heti kun se on mahdollista. Kaikessa tapahtuneessa Armeija on astunut esiin ja heltynyt auttamaan ja palvelemaan miljoonia. Nyt rukoilen, että työmme kantaa hyvin hedelmää ja voitettujen sielujen sato on suuri.

Kenraalinanne minulla on vankkana tukenani ylemmän johdon monimuotoinen joukko, joka on strategisesti asetettu eri puolille maailmaa. Viime vuoden aikana kansainväliset johtajanne ovat tavanneet internetin kautta keskittyen asialistalla olleisiin kriittisiin aiheisiin. Tämä osallistaminen on tarjonnut valtavaa tukea vastuuseeni käsitellä tällaisia Armeijaa koskevia asioita. Tehtävämme on nyt selkeä, ja työskentelemme turvataksemme paikkamme alati muuttuvassa maailmassa, kun toimimme Jumalan valtakunnan hyväksi.

Tulevaisuutemme kannalta on tärkeää keskittyä esimerkiksi johtajuuden kehittämiseen ja seuraajasuunnitteluun. Tähän prioriteettiin on yhdistetty sukupuolten välinen tasa-arvo. Pyrimme tarjoamaan vahvoja ja selkeitä toimintasuunnitelmia samalla kun tunnistamme ja käsittelemme Pelastusarmeija-kulttuuriin sisältyviä kysymyksiä. Erityisenä huomion kohteena on monimutkainen kysymys ihmisen seksuaalisuudesta. Tässä yhteydessä haluaisin sanoa, että emme aio muuttaa nykyistä näkemystämme asiasta. Vaikka onkin todennäköistä, että jotkut pelastusarmeijalaiset toivoivat muutosta johtuen tämän asian monimutkaisuudesta eri puolilla maailmaa, olemme päättäneet vielä miettiä sitä tarkemmin teologisesta näkökulmasta. Meidän on nyt hyväksyttävä, että meillä on keskenämme erilaisia näkemyksiä, ja samalla pyrkiä parempaan yhteenkuuluvuuden tunteeseen Armeijassa.

Olen hyvin innostunut siitä, että olen kenraalin virassa, kun uudet sotilaiden ohjesäännöt julkistetaan. Itse asiassa saan antaa teille kaksi kirjaa – Kutsuttu sotilaaksi ja Päivästä päivään (suomennoksien työnimet). Ensimmäinen keskittyy tutkimaan Pelastusarmeijan sotilaana olemista kutsumuksena ja toinen käsittelee opetuslapseuden yhteyttä missioon. Yhdessä nämä voivat olla työkaluja muuttaa, uudistaa ja elvyttää meitä liikkeenä. Rukoilen, että tämä ele vaikuttaa myönteisesti matkaanne.

Olen vakuuttunut siitä, että maailma tarvitsee ja ansaitsee elinvoimaisen, luottavaisen ja motivoituneen Pelastusarmeijan, joka on taisteluvalmis ja asemoitu palvelemaan muita. Kiitos osallistumisestanne marssiessamme eteenpäin, ja olkoon hänen siunaava kätensä yllämme. Kokekaamme yhä suurempia asioita.

Kutsu missioon on yhä voimassa: ole valmis, osallistu, ota vastuuta. 

”Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin veroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen.” (Kirje efesolaisille 3:20–21).

Brian Peddle
kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja