Kenraalin uudenvuodenviesti 2021

image description

Tervetuloa 2021! Voin melkein kuulla ympäri maailmaa kaikuvan: ”Oli jo aikakin! Ihana sanoa hyvästit vuodelle 2020!”

Viime kuukaudet ovat olleet osalle meistä uuvuttavia ja epävarmoja, täynnä käsittämätöntä inhimillistä kärsimystä, joka toisinaan oli aivan musertavaa. Olen rukoillut herkeämättä ja koko ajan tukeutunut uskossani kolmeen totuuteen:

Ensinnäkin tiedän, että Jeesus kuoli syntini tähden. Tiedän myös, että hän nousi kuolleista. Tiedän senkin, että hän tulee takaisin. Synkkinä, surkeilta tuntuvina hetkinä, jolloin tie ei ole näyttänyt selkeältä, olenkin toistanut kolmea lohduttavaa sanaa sydämessäni: risti, hauta, taivas. Olen myös voinut sanoa itselleni: Jumala on järkkymätön ja hän on läsnä. 

Niin kauan kuin muistan, olen aina toivottanut uuden vuoden tervetulleeksi – rakastanut sen vielä tyhjiä sivuja, odottanut ”mahdotonta” täynnä uskoa ja rohkeutta varmana siitä, että Jumalani, Jahve, kulkee edelläni. Vaikka kaikki tämä on niin kuin ennenkin, nyt näen edessäpäin myös varjoja. 

Näen sovittuja tapahtumia, joiden en tiedä varmasti toteutuvan. Varjot ovat jatkuvan pandemian aiheuttamia olosuhteita ja kaikkia sen sivuvaikutuksia, joiden takia meiltä vaaditaan aivan kaikkein parasta. Uskon miehiä ja naisia tarvitaan.

Kalenteriini kirjattujen sovittujen asioiden kohtalo riippuu rokotteesta, sairastuneiden määrän laskusta ja kuolemantapausten määrän vähenemisestä. Sitten on vielä lisääntynyttä työttömyyttä ja maailmantaloudelle aiheutunutta vahinkoa.

Komentaja Rosalielle ja itselleni kyse on matkustamiseen liittyvistä odotuksista ja yhteyden rakentamisesta uudelleen kansainvälisen Pelastusarmeijan kanssa tapaamalla pelastusarmeijalaisia ympäri maailman. 

Kaipaan luvattua uutta normaalia. En ehkä tiedä kaikkia yksityiskohtia, mutta haluan, että siihen kuuluu perheen kanssa vietettyä yhteistä aikaa, mahdollisuus pitää jumalanpalveluksia ystävien kanssa ja vapaus ottaa vastaan epäröimättä kaikki, mikä Jumalalla on minua varten – meitä varten – Pelastusarmeijaa varten vuonna 2021. 

Haluan olla täynnä uskoa – ja olen tarkkana siitä, minkä varaan asetan uskoni. Minulle se on uskoa kaikkivaltiaaseen Jumalaan, joka on Alfa ja Omega. Olen usein sanonut, että usko, joka ei kestä koetusta tai vähenee pandemian kaltaisessa tilanteessa, ei ole tarvitsemaani uskoa. Haluan tietää, että Jumala on kanssamme! Ja olen siitä varma. 

Heprealaiskirjeessä 11:1 sanotaan: ”Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä.” Tämä jae ja itse asiassa koko luku kertoo Jumalan täydellisestä uskollisuudesta ihmisiä kohtaan. Uskon kautta olemme yhteydessä Jumalaan – mahdottomuuden Jumalaan – tulemme osaksi hänen tarinaansa. Haasteista, kaaoksesta, epävarmuudesta ja epäilystä huolimatta pysyn paikallani ja ”kohotan Eben-Eserin”. 

Rukoilen meille uskallusta ja uskoa, jotka löydämme israelilaisten tarinasta. Kun heillä oli vastassaan pahimmat vihollisensa, filistealaiset, he kääntyivät Samuelin ja lopulta Jumalan puoleen, ja Jumala toimi heidän puolestaan – viholliset kukistettiin. Tuon voiton kunniaksi nimettiin muistokivi. Sanassa sanotaan, että kiven nimi oli Eben-Eser, ja se kuvasi yksinkertaista totuutta: ”Tähän asti Herra on auttanut meitä."

Minulla on suuri etuoikeus johtaa kansainvälistä Pelastusarmeijaa, mutta tulkoon tiettäväksi, että lepään vasta kun tunnen, että Jumalamme – uskollinen, meidän puolestamme toimiva Jumala – pitää Armeijaa kädellään. Tähän asti hän on auttanut meitä, kantanut meitä kotkan siivin, suojannut meitä kaikkivaltiudellaan, puolustanut meitä voimallaan ja, mikä parasta, vakuuttanut meille, että voimme olla muutakin kuin valloittajia. Voimme toivottaa uuden vuoden tervetulleeksi luottavaisena vain uskomalla Jumalaan, joka on todistanut olevansa voimallinen.

Uskon, että Jumala kutsuu Pelastusarmeijaa tehtävään, ja tämä kutsu kiirii jokaiseen osastoon ja työpisteeseen. Kutsu koskee jokaista ystävää, sotilasta ja upseeria, ja vaatii meitä:

  • Olemaan valmiita – valmistautumaan ja toteuttamaan Jumalan tehtävää maailmassa,
  • Olemaan aktiivisia – toimimaan kuuliaisessa uskossa Jumalan suunnitelman mukaan, 
  • Ottamaan vastuuta – ei koskaan jättämään omaa tehtävää jonkun toisen hoidettavaksi.

Jos koskaan maailmassa tarvitaan Pelastusarmeijan läsnäoloa, työtä, rakkautta ja palvelua, nyt on se aika! Rukoukseni on, että vuonna 2021 me olemme Armeija, joka on paikalla, joka ei ole eristäytynyt Covid-19:n tai muun alistamana, vaan on Hengen lähettämänä liikkeellä, rakkauden käskemänä ja taisteluvalmiina. Koska Jumala on kanssamme.

Toivon sinulle ”onnellista uutta vuotta”, mutta tämä toive esitetään haastavien vastusten säestämänä ja jossain mielessä aikana, jona onnellisuus pakoilee meitä. Rukoilen kuitenkin puolestasi ja läheistesi puolesta, niiden puolesta joita haluat palvella, jotta tuntisimme jokaisessa haasteessa mahtavan Jumalan jatkuvaa armoa. Jumalan, joka pitää meitä kämmenellään. 

Tähän asti Jumala on auttanut meitä, ja uskon hänen olevan meidän kanssamme tänä uutena vuotena. Jumala siunatkoon teitä.

Brian Peddle
Kenraali