Kesä täynnä leirejä!

image description
Viron Pelastusarmeijaa on siunattu mukavalla leirikeskuksella Loksan kaupungissa, Suomenlahden rannalla. Viime kesänä siellä järjestettiin monia leirejä.

Leirikausi alkoi kesäkuussa miesten viikonlopulla, jonka teemana oli ”Uudistu”. Keskusteluissa ja raamattutunneilla pohdittiin uusia tapoja kasvaa ja kehittyä miehenä ja uskovaisena, ja sitä millaisia asioita he haluaisivat muuttaa elämässään saavuttaakseen tavoitteensa. Leirillä oli myös aikaa urheilulle, yhteydelle ja vapaa-ajalle, ja viikonloppu päättyi yhteiseen hartaushetkeen.

Seuraavana viikonloppuna oli naisten vuoro. Naisten viikonloppu oli rakennettu Joanna Weaverin kirjan Having a Mary Spirit ympärille, ja eversti Anne-Dore Naudin ehdotuksesta teemana oli ”Muututaan Jumalan kuvaksi”. Keskusteluissa naiset kävivät läpi muun muassa siitä, miten sydämen voi puhdistaa ja uudistaa ja miten tehdä ”pyhä muodonmuutos”.

Faaraoita ja supersankareita

Tämän jälkeen järjestettiin kolme viiden päivän mittaista lastenleiriä. Heinäkuun alussa oli ensin venäjänkielisten lasten leiri. Osallistujia oli yli 20, joista enemmistö poikia, joten leiriltä ei touhua ja melua puuttunut! Raamatunkertomuksista lapset oppivat Jumalasta ja siitä miten Jumala voisi olla heidän ystävänsä. Leiri toteutettiin afrikkalaiseen tyyliin – lapsia ei jaettu ryhmiin vaan heimoihin.

Heinäkuun lopulla oli Koplin osaston 23 lapsen vuoro. Joosef ja hänen elämänsä ja seikkailunsa olivat keskiössä. Leiri oli nimeltään ”Faaraoiden maalla”. Vanhan testamentin lisäksi lapset oppivat asioita faaraoista, pyramideista, muumioista, Egyptin kansasta, tavoista ja toimista. Se oli erittäin opettavaista ja hauskaa!

Elokuussa puolestaan leireilivät Tarton ja Võrun osastojen vironkieliset lapset ”Supersankareiden liiga” -teemalla. Teeman mukaisesti supersankareista suurin on Jumala! Leirillä oli mukana 15 lasta – kaikki tyttöjä. Leirillä olikin yllättävän rauhallista. Viikon aikana lasten tehtävänä oli luoda oma supersankari: keksiä tälle taustatarina, suunnitella ulkoasu ja valmistaa paperinukke. On ihmeellistä, miten luovia lapset ovat!

Raamattutunnit, rukous- ja hartaushetket, urheilu, askartelu, pelit ja rannalla loikoilu olivat osa jokaista lasten leiriä.

Ukulelen sävelin

Elokuussa järjestettiin myös alueellinen musiikkileiri, jolla oli 20 osallistujaa. Adam Hall, pelastussotilas Manchesteristä, opetti lapsille kuorolaulua sekä ukulelen ja vaskipuhaltimien soittoa. Erityisesti ukulelen, havaijilaisen kitaran, oppiminen kiinnosti. Adam valitsi ukulelen, koska se on yksi helpoimmista soittimista oppia. Nuoret tekivät omia lauluja yksinkertaisin ylistyssanoin. Lisäksi leirillä järjestettiin raamattu-, draama- ja tanssitunteja. Luutnantti Arina Danylova teki päivittäin haastatteluja kristilliselle radioasemalle jakaen kuulumisia leiriltä. Muutamat lapset pääsivät myös mukaan lyhyisiin haastatteluihin.

Lasten lisäksi Loksan leirikeskus on ollut Toivon Talon kuntoutusohjelman käytössä. Kesän mittaan ryhmä teki useampia pitkän viikonlopun mittaisia vierailuja. Ne olivat mukavaa vaihtelua kuntoutuville miehille, jotka saivat nauttia ulkoilmasta, hartauksista, raamattutunneista ja urheilusta.

Kesän leirejä ovat olleet järjestämässä ja johtamassa kaikki Viron alueen upseerit sekä avustajia Viron osastoista ja aluetoimistosta. Se oli siunattua aikaa jaettavaksi Jumalan ja toistemme kesken!

Ave Mäe, kapteeni      
Anneli Aavik, luutnantti  
Anna Kotrikadze, majuri

Kuvat: Päästearmee 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä