Kirpparikeijun kotona: Sopivasti säilössä, näyttävästi näkyvillä

image description

Säilytysvinkkejä pieneen kotiin


Kaksi ihmistä, kaksi koiraa ja 50 neliötä lämmintä tilaa. Hui, ahdasta!
Pienissäkään neliöissä ei tarvitse tyytyä kompromisseihin; täytyy vain hieman tasapainotella!
Meidän koti on järjestetty kolme periaatetta mielessä. Sopisivatko vinkit teille?

1. Karsi!

Säilytyksessä on perimältään kyse tasapainottelusta sen välillä, mitä haluaa säilyttää ja mikä on järkevää.

Tilaa on yleensä rajatusti ja neliöt kalliita, eikä joutavan tavaran takia kannata asumistilasta maksaa. Järkevintä on siis karsia turhanpäiväinen rompe.

Jos varastot ovat pullollaan vuosikymmenten aikana kertynyttä rojua, mikään määrä uusia, nerokkaita säilytystarvikkeita ei ratkaise ongelmaa.

2. Arkailematta esille!

Järjestä tavaroille sopiva tila. Jos harrastaa ompelemista, eikö voisi varata johonkin nurkkaan viihtyisän ompelutilan, joka saa häpeilemättä olla näyttävä osa omaa kotia.

Pienissä neliöissä sortuu herkästi haalimaan pikkiriikkisiä kalusteita, jolloin tila näyttää sekalaiselta. Reilunkokoiset kalusteet huijaavat silmää ja mieltä kuvittelemaan tilan avarammaksi kuin se onkaan.

Jätä nätisti näkyville se, mistä pidät. Keittiössä kuiva-aineet voi laittaa lasipurkkeihin. Tarpeellisesta tavarasta tulee kaunis osa kokonaisuutta, ja kaappitila vapautuu piiloon menevälle.

3. Ryhmittele kokonaisuudeksi

Vaikka kaipaisi järjestystä ja selkeyttä, kaikkea tavaraa ei tarvitse rajata minimiin. Harkittu, rajattu kokoelma voi olla siisti osa sisustusta: 150 posliinikissaa yhteen paikkaan järjestettynä näyttää paremmalta kuin 150 sekalaista koristetta sinne tänne ripoteltuna.

Anne Lilja
Anne Lilja on 32-vuotias oululainen Kirpparikeijun kotona -blogin kirjoittaja. Tällä palstalla Anne kertoo kirppisjuttujalöydöistään Pelastusarmeijan kirpputorilta

Kuvat: Anne Lilja


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä