Maailman suurin joulupata herättelee ihmisiä lahjoittamaan New Yorkissa

image description

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys järjestetään Suomen lisäksi monissa muissakin maissa. Kussakin maassa kerätyt tulot käytetään paikallisesti sosiaaliseen apuun. Tänä vuonna avuntarve on koronaviruspandemian takia erityisen suuri. Yhdysvalloissa New Yorkin Times Squarelle on sijoitettu ennätyssuuri joulupata, joka kuvaa ennätyssuurta tarvetta.

New Yorkin seudulla Pelastusarmeija on epidemian alkamisen jälkeen tarjonnut hädänalaisille jo yli 6,3 miljoonaa ateriaa. Joulunaikana avuntarpeen odotetaan nousevan viime vuosiin verrattuna 155 prosenttiin samalla kun lahjoituksia on tulossa 50 prosenttia vähemmän, mikäli keräyskampanja toteutetaan samoin kuin aiemmin.

Pelastusarmeija on sijoittanut Times Squarelle jättimäisen joulupadan. Pata on yli kaksimetrinen, ja se roikkuu telineessä, joka on 10 m korkea ja 5 m leveä. Ohikulkijoiden huomiota kiinnittävät myös sädehtivät led-valot ja kellojen kilinä, joka USA:ssa yhdistetään vahvasti Joulupata-keräykseen. Ihmisiä kannustetaan lahjoittamaan tekstiviestillä. Jättipadan luona päivystävät paikalliset Pelastusarmeijan upseerit, jotka vastaavat kysymyksiin ja vastaanottavat rahalahjoituksia perinteiseen pataan. Jättipataa vartioidaan vuorokauden ympäri, ja kaikki toiminta toteutuu New Yorkin tiukkojen koronasäännösten puitteissa.

”Jättipata toimii maamerkkinä samaan aikaan kuin me jaamme ruokaa, tarjoamme suojaa ja annamme jouluiloa tuhansille koronatilanteesta kärsiville newyorkilaisille”, kertoo everstiluutnantti Ricardo Fernandez. ”Tästä tulee uusi perinne, joka auttaa tuomaan toivoa ja apua hädänalaisille. ”Jättipata tulee näkyvyyden maksimoimiseksi esiintymään joulun alla myös muualla kaupungissa.

Tänä jouluna Pelastusarmeija jatkaa palvelutyötään yli 130 maassa, ja avuntarve on pandemian vuoksi kasvanut huomattavasti useimmissa. Joulunalus on sekä auttamisen että varainhankinnan kannalta kriittistä aikaa, ja eri maissa Pelastusarmeija muokkaa ja kehittää jatkuvasti toimintatapojaan. Joulun hengellinen sanoma on tietenkin Pelastusarmeijan tekemisen ytimessä.

Kansainvälisen päämajan uutinen