Julkaistu 29.6.2022 09:00

Monipuolista hyötyä ja iloa kattoterassista

Alppikadun asumispalveluyksikössä otettiin käyttöön monipuolinen kattoterassi.

Alppikadun asumispalveluyksikön kattoterassin remontti valmistui keväällä 2022. Terassin toisesta päästä pääsee saunasta vilvoittelemaan, toiseen päähän on pystytetty kasvihuone hyöty- ja virkistyskäyttöön. Talon opetuskeittiö käyttää kasvihuoneen yrttejä ja juureksia lounasruokien valmistuksessa. Terassin kesäkukat lisäävät viihtyisyyttä kanttiiniin.

– Projektissa hyödynnettiin yksikön työtoiminnan puuverstaan asukastyöntekijöitä, jotka rakensivat istutuslaatikot ja pöydän sekä maalasivat penkit. Työtoiminnan työsalissa asukastyöntekijät tekivät istutuksille opaskylttejä. Näin olemme saaneet projektiin laajasti osallisuutta, ja asukkaat ovat kokeneet sen yhteiseksi hyväksi ja mielekkääksi virkistykseksi. Kasvienhoito hoituu päivittäin työtoimintana, kertovat Alppikadun asumispalveluyksikön työvalmentaja Linnea Ilonen ja ohjaaja Arja Kanth.

Lisäksi tilaa on tarkoitus käyttää kerroskokouksissa ja yleisenä hiljentymisen paikkana, jossa voi esimerkiksi lukea päivän lehden kahvikupin ääressä tai nauttia auringosta yhdessä ystävien kanssa.

Alppikadun asumispalveluyksikkö