Julkaistu 6.3.2023 09:35

Nainen – asunnottomanakin arvokas!

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. Pelastusarmeija nostaa esiin naisten asunnottomuuden Suomessa.

Miltä asunnottoman naisen tilanne näyttää, mitä tunnusomaisia piirteitä asunnottomuuteen liittyy, mitkä ovat riskitekijät ja kuinka heitä voidaan auttaa. Alan asiantuntijat vastaavat näihin kysymyksiin Pelastusarmeijan järjestämässä maksuttomassa tilaisuudessa, joka lähetetään myös webinaarina. Tilaisuus pidetään Helsingin osastossa Kalliossa keskiviikkona 8.3. klo 17.00–18.30.

Pelastusarmeija on toimintansa alusta asti tehnyt vahvasti työtä naisten aseman parantamiseksi kaikkialla maailmassa.

Naistenpäivän tilaisuudessa tarkastellaan, miltä asunnottoman naisen asema kadulla näyttää tänä päivänä. Onko ryhmiä, joista pitäisi olla erityisen huolissaan, ja voidaanko nähdä eroa asunnottomalla naisella ja miehellä?

Mikä on iän merkitys asunnottomuudessa, ja joutuuko asunnoton nainen helpommin rikoksen uhriksi tai tekijäksi? Miten paperittomuus ja kielitaidottomuus vaikuttaa asunnottomuusriskiin? Onko asuntola koti, ja tuleeko asunnoton itse kuulluksi toiveistaan ja tarpeistaan?

Tilaisuudessa tuodaan esille, mitä tavallinen kansalainen voi tehdä, jottei kukaan nainen joutuisi asunnottomaksi. Samalla kuullaan neuvoja, miten kannattaa toimia, jos kohtaa kadulla kielitaidottoman, rahattoman ja apua pyytävän naisen.
 

Webinaarissa puhuvat naisasunnottomuuden asiantuntijat

Tilaisuuden avaa ja naisten asunnottomuuden aiheeseen johdattaa Suur-Helsingin Valkonauha ry:n toiminnanjohtaja Leena Lehtonen

Paneelikeskustelussa kuullaan eri alojen asiantuntijoita, jotka tarkastelevat naisasunnottomien haavoittuvuutta ja haasteita. 

 

Elina Malmberg , työvalmentaja, Pelastusarmeijan asumisyksikkö

Anne Hammad , projektipäällikkö, Suojattomat-yhteisöhanke, Diakonissalaitos, Al Amal keskus

Heikki Mäkiprosi , vanhempi konstaapeli, Ennalta estävä työ, Helsingin poliisilaitos 

Tii Judén, kokemusmentori, Vailla vakinaista asuntoa ry, Kokema-Tiimi

Riina Valkeapää , Keijo-kokemusasiantuntija, opiskelija

 

Asumispalveluja asunnottomille jo vuodesta 1907

Pelastusarmeija on tarjonnut asumispalveluja asunnottomille jo vuodesta 1907. Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla toimii neljä yksikköä: tilapäistä majoittamista tarjoava Castréninkadun yksikkö sekä Asunto ensin -periaatteella toimivat Alppikadun, Pitäjänmäen ja Väinölän asumispalveluyksiköt. Muualla Suomessa, Porissa ja Turussa, Pelastusarmeija tarjoaa tuettua asumista. Pelastusarmeijan asumispalveluyksiköiden toiminta perustuu ajatukseen, että jokaisella pitää olla oikeus omaan kotiin.

Pelastusarmeija haluaa tehdä yhteistyötä, verkostoitua ja luoda käytänteitä, jotka vähentävät syrjäytymistä ja asunnottomuutta.

 

Osallistu webinaariin

Tervetuloa paikan päälle Helsingin osastoon, Castréninkatu 26, 00530 Helsinki tai seuraamaan tilaisuutta etäyhteydellä Teamsin kautta: pelastusarmeija.fi/naistenpaivan-webinaari 8.3. klo 17.00–18.30

 

Lisätietoja

Webinaari
Projektikoordinaattori Sari Vanha-Perttula
puh. 050 345 9105
[email protected]

Pelastusarmeija

Ylisihteeri, majuri Saga Lippo
puh. 050 597 6157
[email protected]