Nepaliin saapuu apua Pelastusarmeijan territorioista ympäri maailman

image description
Muinainen Bhaktapurin alue tunnettiin yli 1000-vuotisista rakennuksistaan. Näistä suurin osa on nyt raunioina. Pelastustyöntekijät etsivät eloonjääneitä kaikkialta, mutta kuolonuhrien määrä jatkaa kasvuaan ja lukuisat ihmiset ovat edelleen kadoksissa. 

Ihmisten hädän keskellä toimivat Pelastusarmeijan työntekijät purkavat lasteja lastien perään: riisiä, öljyä, suolaa, vettä, nuudeleita. Erityisen tärkeinä kohteina pidetään nyt niitä kyliä, jotka eivät ole saaneet tähän mennessä minkäänlaista apua.

Sindhupaliin suunnanut avustusjoukko löysi kyläyhteisön täysin vailla sähköä ja jossa iso osa avustajien ajasta menee raunioissa olevien ruumiiden esiinkaivamisessa. Kylään on lisäksi erittäin vaikea päästä, sillä maanjäristyksen aiheuttamat maansortumat ja tulvat pakottavat etsimään kiertoteitä.

Kansainvälisen päämajan lähettämä kapteeni MacDonald Chandi suuntasi puolestaan Ramechhapiin tekemään arviota alueesta. Hän kertoi tilanteesta seuraavanlaisesti: 

“Meiltä kului seitsemän tuntia, kun ajoimme kylään; maansortumien kiertäminen vei paljon aikaa. Kun saavuimme, näimme kuinka moni taloista oli vaurioitunut. Ihmisten oli hyvin vaikeaa elää kotiensa raunioissa. Kylän vanhimmat kertoivat lisäksi siitä surusta, mikä kylässä vallitsee ystävien ja perheenjäsenten menettämisen vuoksi. 

Moni ihminen oli täysin vailla suojaa, eikä heillä ollut rahaa hankkia mitään. Arviomme perusteella tulemme painottamaan telttojen ja pressujen hankkimista alueelle, jotta ihmislle saadaan suojaa pysyvämpien rakennusten valmistumiseen asti."

Majuri Lalnunsangi Ralte raportoi, että Pelastusarmeijan ammattilaiset tekevät työtä nyt kolmessa eri leirissä Katmandussa sekä heidän oman tukikohtansa ympäristössä, lähellä Katmandua. Telttalähetysten saapumista alueelle odotetaan kovasti. Suurin osa ajasta menee ruokatarvikkeiden jakamisessa ihmisille: riisiä, linssipapuja, paistoöljyä, suolaa ja vettä. 

Kansainvälinen Pelastusarmeija jatkaa katastrofityön tukemista Nepalissa ympäri maailmaa tulevien lahjoitusten ja vuolaiden esirukousten kautta.

ANNA TUKESI NEPALILLE