Pelastusarmeija auttaa alkuun podcastin tekemisessä

image description

Pelastusarmeijan Tampereen osasto etsii Tampereen seudulta yleishyödyllisiä yhdistyksiä tai vastaavia toimijoita, jotka haluavat aloittaa podcastin tekemisen ja tarvitsevat apua.

Pelastusarmeija haluaa auttaa podcastin aloittamisessa ja julkaisurutiinin löytämisessä. Yhteistyö voidaan aloittaa tammikuussa 2021. 

Miten yhteistyö toimii?

Pelastusarmeijan Tampereen osaston johtaja, luutnantti Riku Leino kertoo:

– Olemme Tampereen osastossa joutuneet korona-aikana etsimään uusia keinoja tavoittaa ihmisiä, jotka aiemmin kävivät tilaisuuksissamme Satakunnankadulla. Yksi uusi keino jakaa viestiämme on podcastit. Aloitimme kaksi perheille suunnattua podcastia ja rakensimme niitä varten studion, opettelimme äänen käsittelyn ja kaiken podcastin tekemiseen liittyvän. Haluamme jakaa uudesta osaamisestamme Tampereen alueen hyväksi.

– Pelastusarmeijassa haluamme auttaa toisia yleishyödyllisiä yhdistyksiä tavoittamaan ihmisiä ja tekemään hyvää tämän kohtalaisen uuden kanavan kautta. Podcastit ovat hyvä keino jakaa yhdistyksen tai järjestön viestiä laajemmalle kuulijakunnalle.

– Alkuun pääsy vaatii osaamista ja viitseliäisyyttä. Käytössämme on studio, ja koulutamme tarvittaessa äänen käsittelyyn. Voimme tehdä yhdessä introt ja outrot sekä autamme löytämään palveluntarjoajat. Etsimme sopivan työnkulun uusien jaksojen julkaisemiseksi. Ajatuksena on, että kaikki sujuu lopulta yhdistyksen omin voimin. Studiotamme saavat mukaan valitut yhdistykset ja toimijat toki jatkossakin käyttää.

– Emme tarvitse vastineeksi mitään, haluamme vain laittaa hyvän kiertämään. Olemme itsekin yleishyödyllinen toimija ja etsimme jatkuvasti luovia tapoja vaikuttaa alueellamme positiivisesti.

Mikä on podcast?

Podcast on internetin kautta välitettävä radio-ohjelman kaltainen lähetys, jonka voi kuunnella silloin kuin se itselle parhaiten sopii. Käyttämällä podcastien kuuntelemiseen tarkoitettua ohjelmaa kuuntelija voi tilata tietyn podcastin ja siten saada aina tiedon uuden jakson ilmestymisestä.

Lisätietoja:
luutnantti Riku Leino 
[email protected]