Julkaistu 21.10.2021 16:16

Pelastusarmeija juhlii ja tukee tyttöjä ympäri maailman

Pelastusarmeija juhlisti kansainvälistä tyttöjen päivää 11. lokakuuta. Teemana oli ”Tytöt huolehtivat ympäristöstä”, ja Pelastusarmeijan nuorisoryhmissä ja kouluissa päivää vietettiinkin esimerkiksi puutarhaa hoitamalla ja roskia keräämällä. Youtuben kautta esitettiin suorana tapahtuma, jonka kautta eri maiden pelastusarmeijalaisten tyttöjen ääni kuulutettiin koko maailmalle.

Kansainvälisen naistyön presidentti, komentaja Rosalie Peddle johti 5 km rukouskävelyä Lontoon keskustassa 11. lokakuuta. Kävelyyn osallistui 25 kansainvälisen päämajan työntekijää, jotka ovat sitoutuneet työhön sukupuolten tasa-arvon puolesta. Kävelyreitti kulki viiden sillan yli symboloiden Pelastusarmeijan viittä vyöhykettä: Afrikkaa, Amerikkaa ja Karibiaa, Eurooppaa, Etelä-Aasiaa sekä Eteläistä Tyyntämerta ja Itä-Aasiaa. Jokaisen sillan kohdalla lausuttiin kaksi rukousta, joista toinen oli vyöhykkeellä asuvan tytön ja toinen vyöhykkeen johtajan kirjoittama. 

Ei vain yksi päivä vaan jatkuvaa tukea

Ennen kävelylle lähtöä kenraali Brian Peddle haastoi kävelijöitä: ”Ei vain vietetä yhtä päivää muistamalla tyttöjä, vaan pohditaan, miten koko elämällämme voi olla positiivinen vaikutus tyttöjen elämään. Mitä kaikkea pelastusarmeijalaiset ja Pelastusarmeijan ystävät voivat tehdä tukeakseen jatkuvasti tyttöjä ja nuoria naisia?” 

Kolme rukousaihetta

Vastauksena tähän kysymykseen kansainvälinen naistyön tiimi ehdottaa kolmea rukousaihetta: tyttöjen voimaantuminen, tyttöjen suojeleminen ja viisaat johtajat. Näiden rukousaiheiden ohella huomioidaan kolme toimintatapaa: luodaan turvallisia tiloja vaikeita keskusteluja varten, tarjotaan tytöille vastuuta ja otetaan heidät mukaan päätöksentekoon sekä etsitään tapoja juhlia tyttöjen saavutuksia. 

Kansainvälisen naistyön uutinen