Julkaistu 7.9.2021 17:17

Pelastusarmeija tarjoaa apua hurrikaani Idan vaurioittamilla alueilla USA:ssa

Pelastusarmeija on käynnistänyt laaja-alaiset avustustoimet USA:n etelävaltioissa. Hirmumyrsky iski sunnuntaina 29. elokuuta. Muutamia päiviä myöhemmin miljoona ihmistä oli edelleen vailla sähköä, ja tuulien ja tulvien aiheuttamat vahingot alkoivat selvitä.

”Tavoitteemme on haasteista huolimatta auttaa mahdollisimman monia”, kertoo USA:n eteläisen territorion katastrofityön johtaja Jeff Jellets. ”Tiimimme tarjoavat tarvikkeita, ruokaa ja vettä, ja olemme valmiita antamaan ihmisille myös henkistä ja hengellistä tukea.”

Elokuun viimeiseen päivään mennessä 140 000 ateriaa oli valmiina jaettavaksi. 38 avustusrekkaa oli valmiina, ja 17 autoa oli matkalla naapuriosavaltioista. Näistä avustusrekoista työntekijät ja vapaaehtoiset jakelevat ruokaa ja juomaa, välttämättömyystarvikkeita ja henkistä tukea myrskystä selvinneille ja pelastustyöntekijöille.

Sähkökatkot ovat suurin haaste tällä hetkellä, mutta työtä tehdään kunkin yhteisön tarpeiden mukaan. Jokaisesta ruokarekasta voidaan tarjota jopa 1 500 ateriaa päivässä. Ruoka-avun antamisessa Pelastusarmeijan yhteistyökumppanina ovat baptistiseurakunnat.

Apua annetaan myös Pelastusarmeijan osastoista. Pelastusarmeijan työntekijät tekevät yhteistyötä viranomaisten ja muiden kumppaneiden kanssa pysyäkseen tilanteen tasalla ja kehittääkseen toimintaa tarvetta vastaavaksi.

Kansainvälisen päämajan uutinen