Pelastusarmeija voitokas pihaolympialaisissa

image description

Kuvassa Alppikadun voitokas joukkue - Ripa, Jimmy, Abdilwahid ja Tasku.

Perjantaina 22.5. järjestettiin Helsingin eri asumispalvelutoimijoiden pihaolympialaiset. Toistamiseen Pelastusarmeijan Alppikadun joukkue sai viettää kultajuhlia! Ensi kertaa tapahtuman yhteydessä oli myös vertsibändivestivaali.

Kisailun ja musiikin iloa 


Perjantaina 22.5. Helsingin alueen eri asumispalvelutoimijoiden yksiköiden väliset pihaolympialaiset kisailtiin aurinkoisessa säässä Helsingin Diakonissalaitoksen sisäpihalla. Nyt toista kertaa järjestetyt kisat ovat Helsingin Diakonissalaitoksen, Kansalaistoiminta-areena KTA:n, Ehyt Ry:n, Helsingin Elokolon, Psykiatria- ja päihdekeskus Symppiksen, Sininauhaliiton ja Pelastusarmeijan yhteinen projekti.

Asumispalveluyksiköiden asukkaista muodostetut joukkueet mittailivat taitojaan Harry Potteristakin tutussa huispauksessa, mölkyssä, renkaanheitossa ja tietovisassa. Helsingin Diakonissalaitoksen Auroratalon joukkue ylsi pronssille ja SIninauhaliiton joukkue saavutti hopeaa. Mutta edellisvuoden tapaan Pelastusarmeijan Alppikadun joukkue nousi korkeimmalle pallille!

- Kilpailu oli hauskaa! Ja on hienoa voittaa - mutta me kaikki osanottajat olemme voittajia, toteaa naurava Abdilwahid Yusuf Hussein.


Kisailun ohella asukkaat ja työntekijät saivat nauttia maittavasta ruoasta, aurinkoisesta kevätsäästä ja hyvästä meiningistä. 

Vertsibändivestivaali rokkaa!


Pihaolympialaisten yhteydessä järjestettiin myös ensi kertaa "Vertsibändivestivaali". 

Osa pihaolympialaisissa mukana olevista toimijoista on mukana vertsibänditoiminnassa (vertsi = vertaisohjaushanke). Kukin toimija pyörittää bänditoimintaa itsenäisenä projektina. "Vestivaalissa" mukana oli 4 bändiä, mm. Sininauhaliitolta ja Psykiatria- ja päihdekeskus Symppiksestä. Bändeissä on mukana niin yksiköiden asiakkaita kuin henkilökuntaakin.

Pelastusarmeijan Pitäjänmäen asumispalveluyksiköllä on myös bänditoimintaa, mutta he eivät esiintyneet tämänpäiväisillä "vestivaaleilla".

- On ollut hieno nähdä bändin poikien innostuneisuus ja sitoutuminen toimintaan, kertoo Sininauhaliiton päivätoimintakeskus Illusian ohjaaja Tom Rask.

- Symppiksessä meillä on ollut bänditoimintaa lokakuusta lähtien. Johtoajatuksena meillä on ollut, että ihmiset saavat laulun kautta kertoa oman tarinansa. Sillä on parantava vaikutus, toteaa Jari Ikonen Kontulan Symppiksestä.

Toni Kaarttinen
Kuvat ja video: Toni Kaarttinen

Katso vertsibändi Matalan Kynnyksen laulu "Vesi & Kivi":