Julkaistu 27.9.2022 14:04

Pelastusarmeijan johtajat kokoontuvat Kanadassa

Pelastusarmeijan kansainväliset johtajat kokoontuvat Vancouverissa 24. syyskuuta – 1. lokakuuta 2022. Kyseessä on ensimmäinen kenraali Brian Peddlen johtama kansainvälinen konferenssi sekä ensimmäinen kerta sitten vuoden 2017, kun johtajat tapaavat kasvotusten. 

Konferenssin tavoitteena on vahvistaa yhteishenkeä, mietiskellä yhdessä käytännön ja teologisia kysymyksiä ja pohtia, miten kansainvälinen Pelastusarmeija voi parhaiten täyttää tehtävänsä 2000-luvulla. Tapaamisessa keskitytään identiteettiin, ihmisiin ja prioriteetteihin. 

Kenraali Brian Peddle sanoi: – Minulle tulee mieleen Reinhold Niebuhrin tyyneysrukous: ”Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa, mitkä voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan.” Rukous puhuu muutoksesta, mutta siinä on muutakin. Se puhuu erottelukyvystä. Siitä, että osaamme tunnistaa omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Meidän tehtävämme on tarkastella kriittisesti liikkeemme toiminnan tarkoituksenmukaisuutta nykymaailmassa. Hedelmällisen pohdinnan pitäisi auttaa meitä muotoilemaan strategia, joka saa Pelastusarmeijan kukoistamaan ja täyttämään heikoimmassa asemassa olevien tarpeet ilman ennakkoluuloja tai syrjintää. 

Lisätietoa johtajien konferenssista täällä (englanniksi).

Kansainvälisen päämajan uutinen