Julkaistu 24.12.2023 07:00

Pelastusarmeijan joulutervehdys 2023


”Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan”, kirjoittaa evankelista Johannes omassa jouluevankeliumissaan. Johannes kertoo Jeesuksen syntymästä toisin sanoin kuin meille ehkä tutumpi Luukas, joka aloittaa kertomuksensa: ”Tapahtui niinä päivinä...” Luukkaan ja Johanneksen kertomuksia yhdistävä teema on valo, Herran kirkkaus. 

Keskitalvella vuoden pimeimpään aikaan mekin sytytämme erilaisia valoja rikkoaksemme pimeyden ympärillämme. Jo pienikin tuikkukynttilä saattaa luoda tunnelmaa ja antaa toivoa siitä, että tästäkin talvesta selvitään. Monen kaupungin keskusta suorastaan kylpee valossa, ja sadat mainosvalot houkuttelevat ohikulkijoita sisälle kauppojen lämpöön. 

Mutta kirkkaimmatkin valot kalpenevat todellisen Valon rinnalla, joka on Jeesus Kristus, joulun alkusyy ja sen keskipiste. Johannes kirjoittaa, että Jeesus tuli omaan maailmaansa, maailmaan, jonka hän oli luonut. Hän tuli omiensa keskelle elääkseen ihmisenä ihmisten joukossa, mutta harvat tunnistivat hänet. 

Toivottavasti sinä tunnet hänet, sillä Jeesus Kristus on valo, joka antaa toivoa silloinkin, kun kaikki muut valot elämässämme ovat sammuneet – toivoa, joka kantaa ajan rajan taakse.  

Suomen ja Viron Pelastusarmeijan johtajisto toivottaa sinulle siunattua joulua ja valoisaa tulevaisuutta! 

Saga Lippo & Esa Nenonen

everstiluutnantit
territorion johtajat

Anna & David Kotrikadze

majurit
naistyön sihteeri & ylisihteeri