Julkaistu 19.10.2021 11:33

Pelastusarmeijan kansainvälinen kannanotto peräänkuuluttaa "kestävän kehityksen kulttuuria"

Pelastusarmeijan uudessa kansainvälisessä kannanotossa kuvaillaan ihmisen toiminnan aiheuttamia tuhoja luomakunnassa. Kannanotossa vedotaan kestävän kehityksen kulttuurin puolesta ja vaaditaan välittömästi puuttumaan ympäristön tilan heikkenemiseen.  

Pelastusarmeijan kenraalin, Brian Peddlen hyväksymässä kannanotossa sanotaan, että ”Pelastusarmeija tunnustaa ympäristön pilaantumisen yhdeksi maailman vaikeimmista ongelmista … Sen vaikutukset kohdistuvat erityisesti kaikkein heikoimpiin. Ihmiskunnan selviytyminen on koko ekosysteemin terveyden varassa.” 

Toimia vaaditaan kaikilla tasoilla

Pelastusarmeijan on sitouduttava kestäviin toimintamalleihin, ja Pelastusarmeija hyväksyy tieteellisen näytön siitä, että toimia vaaditaan kaikilla tasoilla, kannanotossa sanotaan. Kenraali kehottaa pelastusarmeijalaisia muuttamaan toimintaansa ja ajattelutapaansa esimerkiksi välttämällä liiallista lämmitystä ja viilennystä, karsimalla turhia matkoja ja suosimalla kävelyä ja pyöräilyä, ostamalla kestävällä tavalla tuotettuja tuotteita, ottamalla vastuuta maailman hoitamisesta ja muuttamalla ajatusmalleja kilpailemisesta kohti yhteistyötä ja jakamista.

Pitkäjänteisiä ratkaisuja

Kannanotossa korostetaan riippuvuuttamme hiilipohjaisten polttoaineiden käytöstä, mutta muistutetaan myös, että ympäristön tilan heikkenemiseen vaikuttavat energiantuotannon ohella esimerkiksi vesi- ja elintarvikepula, köyhyys ja siirtolaisuus. Kannanoton raamatullisia perusteita tarkastellaan yksityiskohtaisesti: Jumala on antanut ihmiselle tehtävän huolehtia maasta, sen kasveista ja eläimistä. Kannanoton lopussa esitetään käytännön toimia, joilla Pelastusarmeija ”pyrkii kestävän kehityksen kulttuuriin, jonka ytimessä ovat pitkäjänteiset ympäristöä koskevat ratkaisut”.

Kansainvälisen päämajan uutinen